Tento originálny recept na studenú polievku vás nielen osvieži, ale dodá aj potrebné tekutiny počas horúcich letných dní.
Čo budeme potrebovať
- 1 kg zrelých rímskych paradajok (rozpolených a zbavených jadier)
- 500 g uhorky (ošúpané a zbavené semienok)
- 1 stredne zelená paprika (bez jadier)
- ½ malé červené cibule (ošúpané)
- 2 malé strúčiky cesnaku (ošúpané)
- 3 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice sherry octu
- 1 lyžička jemnej morskej soli
- ½ lyžičky čierneho korenia
- ½ lyžičky mletej rasce
- 1 hrubý plátok bieleho chleba (zbavený kôrky)
Na ozdobu (voliteľné)
- domáce krutóny
- nasekané čerstvé bylinky
- kvapka olivového oleja
- zvyšky nasekaných ingrediencií na gazpacho
Postup
- Zmiešajte všetky ingrediencie dohromady v mixéri alebo kuchynskom robote.
- Mixujte po dobu 1 minúty, alebo kým polievka nedosiahne požadovanú konzistenciu.
- Ochutnajte av prípade potreby dochuťte soľou, čiernym korením a/alebo rascou.
- Nechajte chladiť v uzavretej nádobe po dobu 3 až 4 hodín do úplného vychladnutia.
- Gazpacho podávajte vychladené, ozdobené podľa vášho výberu.