Gazpacho s melónom

Gazpacho s melónom

Tento recept na melónovú studenú polievku je dokonalou rovnováhou slaného a sladkého, je plný príjemných čerstvých ingrediencií a vždy je tak osviežujúci.

Čo budeme potrebovať

  • 700 g na kocky nakrájaného čerstvého melónu
  • 3 veľké rímske paradajky (rozpolené a zbavené jadrovníka)
  • 200 g uhorky (ošúpané a zbavené semienok)
  • 1 stredná červená paprika bez jadier
  • ½ malé červené cibule (ošúpané)
  • 2 malé strúčiky cesnaku (ošúpané)
  • 20 g čerstvých lístkov mäty
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 3 lyžice sherry octu
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky čierneho korenia
  • ¼ lyžičky mletej rasce
  • 1 hrubý plátok bieleho chleba (zbavený kôrky)

Na ozdobu (voliteľné)

  • domáce krutóny
  • nasekaná čerstvá mäta
  • kvapka olivového oleja

Postup

  • Zmiešajte všetky ingrediencie dohromady v mixéri alebo kuchynskom robote.
  • Mixujte po dobu 1 minúty, alebo kým polievka nedosiahne požadovanú konzistenciu.
  • Ochutnajte av prípade potreby dochuťte soľou, čiernym korením a/alebo rascou.
  • Nechajte chladiť v uzavretej nádobe po dobu 4 hodín do úplného vychladnutia.
  • Podávajte vychladené.
Ružová studená polievka ozdobená kvetmi a paradajkami.
Zdroj: wavesinthekitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.