Studená polievka z mandlí

Studená polievka z mandlí

Tento recept je na takzvané biele gazpacho z mandlí. Ochutnajte jeho netradičnú podobu. Uvidíte, ako vám zachutí!

Čo budeme potrebovať

  • 170 g blanšírovaných mandlí
  • 720 ml studenej vody
  • 1 až 2 stredné strúčiky cesnaku
  • 225 g čerstvého rustikálneho chleba bez kôrky
  • soľ
  • 1 ½ sherry octu
  • 1 ½ lyžice panenského olivového oleja

Na ozdobu

  • Zelené hrozno bez kôstok
  • drvené pražené mandle
  • plátky čerstvej mäty

Postup

  • V mixéri zmiešajte mandle s vodou a cesnakom a mixujte pri vysokej rýchlosti.
  • Pridajte chlieb a mixujte, kým zmes nebude veľmi hladká.
  • Dochuťte soľou, potom vmiešajte ocot a olivový olej.
  • Pokiaľ používate menej výkonný mixér, možno budete v tomto okamihu potrebovať prepasírovať polievku cez jemné sito.
  • Dajte polievku do uzavretej nádoby a chlaďte, kým nie je dobre vychladená, aspoň 2 hodiny, ale pokojne až 2 dni.
  • Na servírovanie nakrájajte hrozno na menšie kúsky a posypte mandľami, mätou a olivovým olejom len toľko, aby ste obalili. Dochuťte soľou.
  • Polievku dobre pretrepte alebo premiešajte. Skontrolujte konzistenciu av prípade potreby zrieďte studenou vodou.
  • Navrch naložte hrozno a zľahka pokvapkajte olivovým olejom.
Mističky plné bielej krémovej studenej polievky so zeleným hroznom.
Zdroj: thekitchn.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.