Cestovinový šalát so zeleninou a syrom

Cestovinový šalát so zeleninou a syrom

Ako urobíte vegetariánsky cestovinový šalát taký báječný, že sa ho ani zarytý mäsožravec nemôže nabažiť? Zeleninu vopred marinujte! Tento recept na nabitý cestovinový šalát je šťavnatý, má plnú chuť a vyzerá rovnako úžasne, ako chutí!

Čo budeme potrebovať

  • 400 g cestovín
  • 30 g petržlenu (nahrubo nasekané)
  • 120 g fety (rozdrobená na veľké kúsky)

Na zeleninu

  • 2 papriky (1 červená, 1 žltá, nakrájané)
  • 1 červená cibuľa (nakrájaná na mesiačiky)
  • 1 baklažán (nakrájaný na hrubé polkruhy)
  • 2 cukety (nakrájané)
  • 200 g šampiňóny (polené)
  • 1 zväzok špargle (nakrájané)

Na pečenie

  • 65 ml extra panenského olivového oleja
  • 1 lyžička soli a korenia
  • 3 strúčiky cesnak

Na marinádu

  • 85 ml citrónovej šťavy
  • 85ml extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžičky bieleho cukru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 lyžičky soli a korenia
  • 1/2 lyžičky sušenej bazalky, petržlenu, oregana, tymiánu
  • 1/2 – 1 lyžička chilli

Postup

  • Na marinádu dajte všetky ingrediencie do pohára a dobre pretrepte.
  • Na zeleninu predhrejte rúru na 250 °C.
  • Zeleninu, okrem špargle pokvapkajte olejom, posypeme soľou, korením a cesnakom, premiešajte.
  • Zeleninu rozložte na 2 plechy. Pečte 25 minút, raz premiešajte.
  • Špargľu pokvapkajte olejom a štipkou soli a korenia.
  • Pridajte ho do rúry na posledných 5 minút.
  • Upečenú zeleninu preložte do veľkej misy a prelejte 1/2 marinády.
  • Premiešajte a nechajte 30 minút až 3 hodiny marinovať.
  • Vo veľkom hrnci s osolenou vodou uvarte cestoviny podľa návodu. Sceďte a vráťte cestoviny do hrnca.
  • Pridajte zeleninu, vrátane šťavy, do hrnca s cestovinami.
  • Pridajte zvyšný dresing a petržlen, potom premiešajte. Nechajte 15 minút mierne vychladnúť.
  • Posypte fetou a podávajte!

Cestoviny môžete servírovať na slaný, ale aj sladký spôsob! Skúste jeden z týchto receptov na sladké cestoviny ! Čo tak lasagne na sladko s jahodami?

Dokonale pripravený zeleninový šalát so slaným syrom
Zdroj: foodiecrush.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.