Cestovinový šalát s grilovanou zeleninou

Cestovinový šalát s grilovanou zeleninou

Lahodný šalát so zeleninou na upečené na grile a mäkkými cestovinami, uvretými perfektne al dente!

Čo budeme potrebovať

  • 140 g zrelých cherry paradajok
  • 1 strúčik cesnaku (nakrájaný na tenké plátky)
  • 60 ml olivového oleja
  • 2 lyžice balzamikového octu
  • 340 g penne
  • 2 papriky rôznych farieb
  • 2 zelené cukety
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 280 g cherry paradajok (rôzne farby)
  • 10 g zmiešaných čerstvých byliniek (ako je petržlen, pažítka, bazalka)

Postup

  • V mixéri najemno rozmixujte 140 g paradajok a cesnak. Pridajte olej a ocot. Dochuťte soľou a korením.
  • V hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme cestoviny al dente. Sceďte a zľahka naolejujte.
  • Predhrejte gril na strednú teplotu.
  • Na veľkom tanieri obaľte v oleji papriku a cuketu. Dochutíme soľou.
  • Zeleninu položte priamo na gril a opekajte 4 až 6 minút alebo dozlatista av polovici ju obráťte.
  • Potom zeleninu nakrájajte nahrubo a vložte do veľkej misy.
  • Pridajte cestoviny, dresing, cherry paradajky a bylinky.
  • Jemne premiešajte, aby sa spojilo.
Ogrilovaná zelenina pridaná k uvareným cestovinám a dresingu.
Zdroj: recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.