Lahodný šalát so zeleninou na upečené na grile a mäkkými cestovinami, uvretými perfektne al dente!
Čo budeme potrebovať
- 140 g zrelých cherry paradajok
- 1 strúčik cesnaku (nakrájaný na tenké plátky)
- 60 ml olivového oleja
- 2 lyžice balzamikového octu
- 340 g penne
- 2 papriky rôznych farieb
- 2 zelené cukety
- 2 lyžice olivového oleja
- 280 g cherry paradajok (rôzne farby)
- 10 g zmiešaných čerstvých byliniek (ako je petržlen, pažítka, bazalka)
Postup
- V mixéri najemno rozmixujte 140 g paradajok a cesnak. Pridajte olej a ocot. Dochuťte soľou a korením.
- V hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme cestoviny al dente. Sceďte a zľahka naolejujte.
- Predhrejte gril na strednú teplotu.
- Na veľkom tanieri obaľte v oleji papriku a cuketu. Dochutíme soľou.
- Zeleninu položte priamo na gril a opekajte 4 až 6 minút alebo dozlatista av polovici ju obráťte.
- Potom zeleninu nakrájajte nahrubo a vložte do veľkej misy.
- Pridajte cestoviny, dresing, cherry paradajky a bylinky.
- Jemne premiešajte, aby sa spojilo.