Tento šalát s cestovinami, z tuniaka, hrášku, zeler a gréckeho jogurtu je rýchly a zdravý, na ktorom si pochutí celá vaša rodina!
Čo budeme potrebovať
- 230 g vašich obľúbených cestovín (malé)
- 200 g konzervovaného tuniaka krídlatého (odkvapkaný)
- 2 zelerové rebrá (nakrájané)
- 60 g červenej cibule (nakrájané)
- 125 g mrazeného hrášku
- 60 ml majonézy
- 60 ml obyčajného gréckeho jogurtu
- sušený kôpor
- soľ
- čierne korenie
Postup
- Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, pokiaľ nie sú al dente.
- Do veľkej misy pridajte nakrájanú cibuľu a zeler, hrášok, uvarené cestoviny a scedeného tuniaka.
- V samostatnej miske zmiešajte majonézu a grécky jogurt.
- Polovicu omáčky vmiešame do cestovinovej zmesi a premiešame.
- Dochuťte soľou a korením a sušeným kôprom, podľa chuti.
- Cestoviny a zvyšnú omáčku chlaďte oddelene, zakryté, po dobu 30 minút. Vmiešame zvyšnú omáčku a ihneď podávame.
K dobrému šalátu sa hodí aj dobré pečivo! Vyrobte si vlastný v jednej z týchto skvelých domácich pekární, ktoré prešli našou recenziou ! Upečte si chlieb, ktorý chutí lepšie ako kupovaný!