Cestovinový šalát s tuniakom a olivami

Cestovinový šalát s tuniakom a olivami

Tento recept na šalát z cestovín az tuniaka je ľahkým pohostením na akúkoľvek letnú párty. Tuniak z konzervy, slané čierne olivy, sladké cherry paradajky a šťava z citróna, to všetko sa spája v tomto pokrme.

Čo budeme potrebovať

  • soľ
  • korenie
  • 500 g cestovín
  • 60 ml olivového oleja
  • ½ lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry
  • 30 ml citrónovej šťavy
  • 500 g cherry paradajok (rozpolených)
  • 340 g tuniaka (odkvapkaný)
  • 80 g vykôstkovaných čiernych olív (nakrájaných)
  • ½ malé červené cibule (nakrájané na plátky)
  • 20 g nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

Postup

  • Priveďte do varu hrniec s osolenou vodou. Pridajte cestoviny a varte do mäkka.
  • V miske rozšľaháme olej, citrónovú kôru a šťavu a ½ lyžičky soli.
  • Sceďte cestoviny a pridajte ich do misky s dresingom.
  • Pridajte paradajky, tuniaka, olivy, cibuľu a petržlen a dobre premiešajte.
  • Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu, prípadne dochuťte soľou a čiernym korením a podávajte.

Že sú ryby zdravé to vie každý, tak prečo ich nejesť častejšie? Napríklad v týchto jedinečných receptoch na rybie nátierky !

Miska plná zdravého a lahodného šalátu s tuniakom a olivami a ďalšou zeleninou.
Zdroj: deliciousmeetshealthy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.