Tento recept na cestovinový šalát s tuniakom je skvelý ako letný obed, ale aj rýchla večera!
Čo budeme potrebovať
- 340 g rotini
- 1 zelená cibuľka (jemne nakrájaná)
- 2 avokáda (ošúpaná a vykôstkovaná)
- 1 citrón (kôra a šťava)
- 2 lyžice (30 ml) majonézy
- 200 g tuniaka v oleji (odkvapkaný)
- ½ červenej papriky (zbavené semienok a nakrájané na jemno)
- 50 g (rukoly nakrájané na malé kúsky)
Postup
- V hrnci s osolenou vriacou vodou uvaríme cestoviny al dente. Scedíme a pokvapkáme trochou oleja.
- Medzitým dajte zelenú cibuľku do malej misky a zalejte ju studenou vodou. Sceďte, až budete šalát podávať.
- Vo veľkej mise roztlačte vidličkou 1 avokádo s citrónovou kôrou a polovicou citrónovej šťavy.
- Pridajte majonézu a dobre premiešajte. Dochuťte soľou a korením.
- Vmiešame vychladnuté cestoviny.
- Druhé avokádo nakrájajte na tenké plátky a pokvapkajte zvyšnou citrónovou šťavou.
- Cestoviny podávajte v miskách. Ozdobte tuniakom, paprikou, rukolou, zelenou cibuľkou a plátkami avokáda.