Šalát z tuniaka s cestovinami a avokádom

Šalát z tuniaka s cestovinami a avokádom

Tento recept na cestovinový šalát s tuniakom je skvelý ako letný obed, ale aj rýchla večera!

Čo budeme potrebovať

  • 340 g rotini
  • 1 zelená cibuľka (jemne nakrájaná)
  • 2 avokáda (ošúpaná a vykôstkovaná)
  • 1 citrón (kôra a šťava)
  • 2 lyžice (30 ml) majonézy
  • 200 g tuniaka v oleji (odkvapkaný)
  • ½ červenej papriky (zbavené semienok a nakrájané na jemno)
  • 50 g (rukoly nakrájané na malé kúsky)

Postup

  • V hrnci s osolenou vriacou vodou uvaríme cestoviny al dente. Scedíme a pokvapkáme trochou oleja.
  • Medzitým dajte zelenú cibuľku do malej misky a zalejte ju studenou vodou. Sceďte, až budete šalát podávať.
  • Vo veľkej mise roztlačte vidličkou 1 avokádo s citrónovou kôrou a polovicou citrónovej šťavy.
  • Pridajte majonézu a dobre premiešajte. Dochuťte soľou a korením.
  • Vmiešame vychladnuté cestoviny.
  • Druhé avokádo nakrájajte na tenké plátky a pokvapkajte zvyšnou citrónovou šťavou.
  • Cestoviny podávajte v miskách. Ozdobte tuniakom, paprikou, rukolou, zelenou cibuľkou a plátkami avokáda.
Krémové cestoviny s tuniakom a avokádom.
Zdroj: healthyfitnessmeals.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.