Lahodný a ľahký kel pečený so slaninou, cesnakom, olivovým olejom, soľou, čiernym korením a strúhaným parmezánom. Servírujte ako hlavný chod alebo prílohu!
Čo budeme potrebovať
- 500 g ružičkového kelu (rozpolená)
- 3–4 plátky nakrájanej slaniny
- 3–4 lyžice olivového oleja
- 2–3 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 30 g strúhaného parmezánu
- soľ
- korenie
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Opláchnite a osušte ružičkový kel. Odrežte stonky a odstráňte všetky žlté listy, rozkrojte ich pozdĺžne na polovice.
- Vložte ružičkový kel do misy.
- Premiešajte ju s olivovým olejom, cesnakom, soľou, čiernym korením a slaninou, kým nie je obalená.
- Na vymastený plech položte ružičkový kel a pečte 20–25 minút dozlatista a mäkka.
- Tesne pred podávaním posypte ružičkovým kelom parmezánom a premiešajte.
K ružičkovému kelu upečenému v rúre sa výborne hodí čerstvé pečivo. To si môžete upiecť vo vašej vlastnej domácej pekárni! Vyberte si tú najlepšiu domácu pekáreň z našej recenzie .