Zapečený ružičkový kel s kuracím mäsom

Zapečený ružičkový kel s kuracím mäsom

Recept na ľahké pečené kurča s ružičkovým kelom, ktorý je plný chuti cesnaku, citrónu, dijonskej marinády a chrumkavej slaniny. Rýchla večera, ktorá poteší celú vašu rodinu!

Čo budeme potrebovať

  • 6 kuracích stehien bez kostí a kože
  • hrsť nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 nasekané strúčiky cesnaku
  • lyžička dijonskej horčice
  • lyžička cibuľového prášku
  • 30 ml olivového oleja
  • 15 ml čerstvej citrónovej šťavy
  • soľ
  • čierne korenie
  • 6 prúžkov slaniny (nakrájané)
  • 270 g ružičkového kelu (nakrájané na polovice)

Postup

  • Do veľkej sklenenej misy pridajte kura a všetky ingrediencie (okrem slaniny a ružičkového kelu) a všetko dobre premiešajte.
  • Misku zakryte potravinárskou fóliou a dajte kura do chladničky marinovať na 30 minút (minimálne) alebo cez noc.
  • Predhrejte rúru na 180 stupňov.
  • Na veľkú panvicu alebo plech na pečenie pridajte kura a ružičkový kel.
  • Pečte asi 35-40 minút, kým kura nie je prepečené
  • Zatiaľ čo je kura v rúre, opekajte slaninu na panvici, alebo kým nie je pekne chrumkavá.
  • Akonáhle sú kura a ružičkový kel hotové, vyberte ich z rúry a servírujte s nakrájanou slaninou.
Zapekací hrniec plný opečeného kelu a kuracích stehien.
Zdroj: primaverakitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.