Pomaly varený segedínsky guláš s bravčovým a hovädzím mäsom

Pomaly varený segedínsky guláš s bravčovým a hovädzím mäsom

Tento segedínsky guláš obsahuje pomaly dusené, šťavnaté mäso, cibuľu a kyslú kapustu v úžasne bohatom vývare s paprikou. Je neuveriteľne chutný!

Čo budeme potrebovať

  • 4 plátky hrubej slaniny (nakrájané na kocky)
  • 1 veľká žltá cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  • 1 zelená paprika (zbavená semienok a nakrájaná nadrobno)
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 veľká paradajka (nakrájané nadrobno)
  • 680 g bravčového mäsa (napr. pliecko) a hovädzieho mäsa (zbavené tuku a nakrájané na kocky)
  • 4 polievkové lyžice kvalitnej sladkej maďarskej papriky
  • 1,5 lyžičky soli
  • štipka mletého čierneho korenia
  • štipka rasce
  • 1 bobkový list
  • voda alebo hovädzie vývar
  • 140 g kyslej kapusty
  • Kyslá smotana na podávanie

Postup

  • V holandskej rúre alebo pomalom hrnci opečte slaninu, kým nebude hotová.
  • Pridajte cibuľu a varte na stredne vysokej teplote dozlatista.
  • Pridajte papriku a cesnak a varte ďalšie dve minúty.
  • Pridajte bravčové a hovädzie mäso a minútu varte. Vmiešame papriku a odstavíme z platne.
  • Pridajte zvyšné ingrediencie okrem kyslej kapusty a kyslej smotany.
  • Pridajte len toľko vývar.
  • Vráťte na platňu a priveďte do varu. Prikryte, znížte teplotu na minimum a varte 90 minút.
  • Vmiešajte kyslú kapustu, vráťte do varu, prikryte a duste ďalších 20 minút.
  • Podľa chuti dosolíme.
  • Podávajte s kopčekom kyslej smotany.
  • Podávajte s chrumkavým chlebom, domácimi Spätzle alebo uhorkovým šalátom.

Ako vybrať dobrý pomalý hrniec, aby ste si mohli pripraviť lahodný segedínsky guláš? Pozrite sa nanaše recenzie na elektrické hrnce, s ktorými si ho môžete uvariť .

Sýto červený guláš s mäsom a kapustou ochutený paprikou.
Zdroj: berliner-kurier.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.