Tento segedínsky guláš obsahuje pomaly dusené, šťavnaté mäso, cibuľu a kyslú kapustu v úžasne bohatom vývare s paprikou. Je neuveriteľne chutný!
Čo budeme potrebovať
- 4 plátky hrubej slaniny (nakrájané na kocky)
- 1 veľká žltá cibuľa (nakrájaná nadrobno)
- 1 zelená paprika (zbavená semienok a nakrájaná nadrobno)
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 1 veľká paradajka (nakrájané nadrobno)
- 680 g bravčového mäsa (napr. pliecko) a hovädzieho mäsa (zbavené tuku a nakrájané na kocky)
- 4 polievkové lyžice kvalitnej sladkej maďarskej papriky
- 1,5 lyžičky soli
- štipka mletého čierneho korenia
- štipka rasce
- 1 bobkový list
- voda alebo hovädzie vývar
- 140 g kyslej kapusty
- Kyslá smotana na podávanie
Postup
- V holandskej rúre alebo pomalom hrnci opečte slaninu, kým nebude hotová.
- Pridajte cibuľu a varte na stredne vysokej teplote dozlatista.
- Pridajte papriku a cesnak a varte ďalšie dve minúty.
- Pridajte bravčové a hovädzie mäso a minútu varte. Vmiešame papriku a odstavíme z platne.
- Pridajte zvyšné ingrediencie okrem kyslej kapusty a kyslej smotany.
- Pridajte len toľko vývar.
- Vráťte na platňu a priveďte do varu. Prikryte, znížte teplotu na minimum a varte 90 minút.
- Vmiešajte kyslú kapustu, vráťte do varu, prikryte a duste ďalších 20 minút.
- Podľa chuti dosolíme.
- Podávajte s kopčekom kyslej smotany.
- Podávajte s chrumkavým chlebom, domácimi Spätzle alebo uhorkovým šalátom.
Ako vybrať dobrý pomalý hrniec, aby ste si mohli pripraviť lahodný segedínsky guláš? Pozrite sa nanaše recenzie na elektrické hrnce, s ktorými si ho môžete uvariť .