Maďarský guláš s bôčikom a zemiakmi

Maďarský guláš s bôčikom a zemiakmi

Tento recept na segedínsky guláš je síce o niečo tučnejší, ale o nič menej lahodný! Vyskúšajte jeho delikátnu chuť.

Čo budeme potrebovať

  • 500 g bravčového mäsa
  • 500 g bravčového bôčika
  • 180 g slaniny
  • 400 g cibule
  • 810 g kyslej kapusty
  • 1 lyžica slnečnicového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice paradajkového pretlaku
  • 2 kocky zeleninového bujónu
  • 1-2 lyžičky cukru
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžičky papriky
  • ½ lyžičky rasce
  • 2 bobkové listy
  • 5 plodov borievky
  • 5 lyžíc kyslej smotany
  • 300 g zemiakov
  • 500-600 ml vody

Postup

  • Mäso a bôčik umyte, osušte papierovou utierkou a nakrájajte na kocky asi 2,5 cm.
  • Cibuľu olúpte a nakrájajte na prúžky. Cesnak olúpte a nakrájajte na kocky. Plátky slaniny nakrájajte pozdĺžne a potom na malé kúsky.
  • V hrnci rozohrejte olej, pridajte slaninu a kocky mäsa a bôčika a opečte ich.
  • Pridajte cibuľu a cesnak, premiešajte a opekajte asi 5 minút.
  • Zmiešajte paradajkový pretlak s prísadami a pridajte vodu do hrnca. Navrch pridáme zeleninu, ďalej pridáme soľ, cukor, papriku, rascu, bobkové listy a borievky. Dobre premiešajte, priveďte do varu a stiahnite teplotu na stredne nízku.
  • Guláš necháme variť 50 minút. Čas od času mäso skontrolujte av prípade potreby doplňte odparenú vodu.
  • Ku gulášu pridajte kyslú kapustu a kyslú smotanu, dobre premiešajte ingrediencie a nechajte ešte 25 minút variť.
  • Zemiaky olúpeme a nastrúhame do guláša pomocou strúhadla s jemnými otvormi.
  • Za stáleho miešania varte ďalšie dve minúty a vypnite teplo.
  • Odstráňte bobkové listy a borievky a okoreňte podľa svojej chuti.
  • Segedínsky guláš podávajte s vareným zemiakom alebo knedľou.
Hrniec a tanier plný lahodného guláša s kyslou kapustou.
Zdroj: simply-yummy.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.