Teriyaki losos so šalátom potom choi

Teriyaki losos so šalátom potom choi

Kombinácia sladkého chilli, medu, sezamového oleja, mirinu a sóje vytvára pôsobivú omáčku pre tento recept na lososa s potom choi a teriyaki.

Čo budeme potrebovať

  • 2 filety lososa bez kože
  • 1 lyžica sladkej chilli omáčky
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžička sezamového oleja
  • 1 lyžica mirinu alebo suchého sherry
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžičky jemne nastrúhaného zázvoru
  • hnedá ryža alebo rezance (na podávanie, voliteľné)
  • 2 veľké potom choi (asi 250 g)
  • 2 lyžičky rastlinného oleja
  • 2 lyžičky sezamového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku (nastrúhané)
  • 75 ml rybieho alebo zeleninového vývaru
  • 2 lyžičky pražených sezamových semienok na posypanie

Postup

  • Rúru rozohrejte na 180 stupňov a filety lososa bez kože vložte do plytkej zapekacej misy.
  • Zmiešajte sladkú chilli omáčku, med, sezamový olej, mirin alebo suché sherry, sójovú omáčku a jemne nastrúhaný zázvor v malej miske a nalejte na lososa tak, aby boli filety úplne zakryté.
  • Pečte 10 min.
  • Medzitým odrežte a oddeľte z potom choi listy.
  • Vo woku rozohrejte rastlinný olej a sezamový olej, pridajte nastrúhané strúčiky cesnaku a krátko orestujte, aby zmäkol.
  • Pridajte potom choi a opekajte, kým listy nezačnú vädnúť. Zalejte zeleninovým vývarom, panvicu zakryte a nechajte 5 minút variť.
  • Potom choi podávajte v plytkých miskách, navrch dajte lososa a prilejte šťavu.
  • Posypte opečenými sezamovými semienkami a podávajte s hnedou ryžou alebo rezancami, ak chcete.

K lososu s potom choi môžete podávať aj vyprážanú ryžu! Pripravte sirestovanú ryžu ako z Ázie aj u vás doma, podľa našich receptov !

Kamenná miska plná lahodného šalátu z potom choi s opečeným lososom.
Zdroj: feastingathome.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.