Thajský kurací vývar s čínskou kapustou

Thajský kurací vývar s čínskou kapustou

Vytvorte lahodnú kuraciu polievku s lahodnou kapustou potom choi.

Čo budeme potrebovať

  • 140 g soba alebo celozrnných rezancov
  • 100 g fazuľových klíčkov
  • 2 potom choi (oddelené listy)
  • 1 červená chilli paprička (zbavená semienok a nakrájaná na plátky)
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 2 lyžice medu
  • šťava z 1 limetky (plus nechtíky na podávanie)
  • 4 jarné cibuľky (nakrájané na plátky)
  • ½ malého zväzku mäty

Na vývar

  • 1 kurací skelet a krídla
  • kúsok zázvoru (rozdrvený a nakrájaný na plátky)
  • 1 strúčik cesnaku (rozdrvený)
  • 2 jarné cibuľky (nakrájané na plátky)
  • 5 guličiek korenia

Postup

  • Ak chcete pripraviť vývar, vložte kuraciu kostru a krídla do veľkej panvice.
  • Podlejte ich studenou vodou, pridajte zvyšok ingrediencií a varte 1 hodinu.
  • Kurací vývar preceďte do čistého hrnca.
  • Vývar dajte späť na platňu a priveďte späť do varu.
  • Pridajte rezance a varte 3 minúty do zmäknutia, potom vmiešajte fazuľové klíčky, potom choi, červené čili, sójovú omáčku, med a limetkovú šťavu a do hrnca pridajte aj vylisované polovičky limetky.
  • Varte ešte 2 minúty.
  • Polievku nalejte do misiek, ozdobte jarnou cibuľkou a lístkami mäty a podávajte s mesiačikmi limetky.
Miska plná chutné ľahké polievky s kuracím mäsom, rezancami a kapustou.
Zdroj: recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.