Klasický Caesar šalát s domácimi krutónmi

Klasický Caesar šalát s domácimi krutónmi

Najlepší šalát s chrumkavými domácimi krutónmi a ľahkým dresingom, skvelý spôsob, keď chcete pohostiť návštevu.

Čo budeme potrebovať

Na krutóny

  • ½ francúzskej bagety (nakrájaná kocky)
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička mletého cesnaku
  • 2 lyžice strúhaného parmezánu

Na dresing

  • 2 malé strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 2 lyžičky dijonskej horčice
  • 1 lyžička worcesterskej omáčky
  • 2 lyžičky čerstvej citrónovej šťavy
  • 1,5 lyžičky červeného vínneho octu
  • 70 ml olivového oleja
  • ½ lyžičky soli

Na šalát

  • 1 veľký rímsky šalát
  • 30 g parmezánu (strúhaného)

Postup

  • Predhrejte rúru na 160 stupňov.
  • Bagetu nakrájajte na kocky.
  • V malej miske zmiešajte 3 lyžice olivového oleja a 1 lyžičku jemne nasekaného cesnaku.
  • Krutóny pokvapkajte cesnakovým olejom a navrch posypte 2 lyžicami strúhaného parmezánu.
  • Miešajte, kým nebudú rovnomerne pokryté.
  • Bagetu rozprestrite na plech a pečte, kým nebudú svetlo zlaté a chrumkavé, 10-12 minút, alebo do požadovanej chrumkavosti.
  • Medzitým, si v malej miske prešľahajte cesnak, horčicu, worcester, citrónovú šťavu a červený vínny ocot.
  • Za stáleho šľahania pomaly pokvapkajte olivovým olejom.
  • Pridajte soľ a korenie.
  • Rímsky šalát opláchnite, osušte a nakrájajte alebo natrhajte na kúsky.
  • Vložte do veľkej misy a bohato posypte strúhaným parmezánom a vychladnutými krutónmi.
  • Pokvapkajte dresingom a jemne premiešajte, kým nebude šalát obalený.
Miska plná lahodného rímskeho šalátu so zálievkou a vypečenou bagetou.
Zdroj: cookingclassy.com

Ako sme sľubovali v úvode, k tomuto receptu na Caesar šalát sa perfektne hodí domáca limonáda bez zbytočných kalórií navyše. Skúste naše recepty a pripravte si osviežujúcu nekalorickú levanduľovú limonádu .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.