Caesar šalát s grilovaným kuraťom

Caesar šalát s grilovaným kuraťom

Je to taká letná klasika, tento recept na kuracie šalát Caesar. Podávajte ho v horúcich letných dňoch a vychutnajte si ho s domácou limonádou. Ako na nej nájdete v TIPU pod receptom.

Čo budeme potrebovať

  • 1 stredná ciabatta (alebo 4 hrubé plátky chrumkavého bieleho chleba)
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 kuracie prsia bez kože
  • 1 veľký rímsky šalát (natrhaný)

Na dresing

  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 ančovičky z plechovky
  • Parmezán alebo syr Grano Padano (na strúhanie)
  • 5 lyžíc majonézy
  • 1 lyžica bieleho vínneho octu

Postup

  • Rúru zohrejte na 200 °C.
  • Nakrájajte 1 strednú ciabattu na veľké krutóny. Rozložte ich na veľký plech alebo plech a potrite 2 lyžicami olivového oleja a podľa chuti dochutíme trochou soli.
  • Pečte 8–10 minút, krutóny počas pečenia niekoľkokrát otočte, aby sa rovnomerne opekli.
  • Kuracie prsia potrieme 1 lyžicou olivového oleja, okoreníme.
  • Položte kura na rozohriatu panvicu a nechajte 4 minúty opekať z každej strany.
  • Plochým nožom rozdrvte 1 strúčik cesnaku a olúpte šupku. Rozdrvte lisom na cesnak.
  • Ančovičky roztlačte vidličkou o stenu malej misky.
  • Nastrúhajte hrsť parmezánu a zmiešajte s cesnakom, ančovičkami, 5 lyžicami majonézy a 1 lyžicou bieleho vínneho octu. Podľa chuti okoreníme.
  • Dresing by mal mať konzistenciu jogurtu. Pokiaľ je váš hustejší, vmiešajte pár lyžíc vody, aby sa zriedil.
  • Syr nastrúhajte škrabkou.
  • Rímsky šalát natrhajte na veľké kúsky a dajte do veľkej misy.
  • Kurča nakrájajte a polovicu premiešajte so šalátom a spolu s polovicou krutónov.
  • Pridajte väčšinu dresingu a premiešajte.
  • Posypte zvyšok kurčaťa a krutóny, potom pokvapkajte zvyšným dresingom.
  • Nakoniec posypte parmezánom a ihneď podávajte.

Ako sme sľubovali v úvode, k tomuto receptu na Caesar šalát sa perfektne hodí domáca limonáda bez zbytočných kalórií navyše. Skúste naše recepty a pripravte si osviežujúcu nekalorickú levanduľovú limonádu .

Chrumkavý šalát s kuracím mäsom, zálievkou a krutónmi.
Zdroj: erinliveswhole.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.