Tento recept na šalát s repou je skvelá príloha! Kozí syr, jablká a rukola ho naplnia nádhernou zmesou textúr a chutí.
Čo budeme potrebovať
- 4 až 5 strednej repy
- Extra panenský olivový olej
- 500 g zeleného šalátu, rukoly alebo zmesi
- ½ šalotky (nakrájané na tenké plátky)
- ½ zeleného jablka (nakrájaného na tenké plátky)
- ¼ šálky pražených vlašských orechov
- 60 g kozieho syra
- Microgreens (voliteľné)
- Balsamico
- morská soľ
- mleté čierne korenie
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Každú repu zabaľte do kúska alobalu a bohato pokvapkajte olivovým olejom a štipkou soli a korenia.
- Repu položte na plech a pečte 40 až 90 minút, alebo kým nezmäkne. Doba bude závisieť od veľkosti a čerstvosti repy.
- Repu vyberieme z rúry, zložíme alobal a necháme vychladnúť.
- Keď sú na dotyk chladné, šupky olúpte.
- Nechajte repu vychladnúť.
- Repu nakrájajte na kolieska.
- Zostavte šalát so zeleninou, šalotkou, jablkami, červenou repou, vlašskými orechmi, syrom a microgreens, ak používate.
- Pokvapkajte balzamikovým octom. Dochuťte morskou soľou a korením a podávajte.
Skvelým pomocníkom do každej kuchyne sú tieto vákuovače, ktoré sme pre vás zrecenzovali . A prečo sú také dobré? Môžete si s nimi jednoducho uložiť, napríklad prebytok uvarenej červenej repy na neskôr a nemusíte ju vyhadzovať. Preto šetríte peniaze, neplytváte jedlom a šetríte životné prostredie!