Tento šalát z pečenej repy má chuť zo slaného feta syra a balzamikového dresingu. Ochutnajte túto harmóniu chutí.
Čo budeme potrebovať
- 3 stredne veľké repy (napr. zmes červenej a zlatej repy)
- malá kvapka olivového oleja na opekanie repy
- 1 zrelá hruška (nakrájaná na plátky)
- 60 g vlašských orechov (opečených)
- 60 g syra feta (rozdrobeného)
- Niekoľko hrstí zeleného šalátu
- 100 g varené quinoa
- 1-2 lyžice orechového oleja
- Kvapku balzamikového octu
- Lyžicu medu
- Morská soľ
- čierne korenie
Postup
- Predhrejte rúru na 180 stupňov.
- Repu opečte tak, že ju pokvapkáte trochou olivového oleja, trochou soli a korenia a zabalíte do alobalu.
- V závislosti od veľkosti a čerstvosti vašej repy by jej pečenie v rúre malo trvať 40 minút až 1 hodinu. Po upečení ju dajte ich stranou, aby vychladla.
- Akonáhle vychladnú olúpte ju.
- Nakrájajte na kocky a dajte ich bokom, aby úplne vychladli.
- Dajte všetky zvyšné na šalát na tanier.
- Pokvapkajte dostatočným množstvom oleja z vlašských orechov, trochou balzamikového octu, trochou medu a trochou soli a korenia.