Šalát s pečenou červenou repou a hruškou

Šalát s pečenou červenou repou a hruškou

Tento šalát z pečenej repy má chuť zo slaného feta syra a balzamikového dresingu. Ochutnajte túto harmóniu chutí.

Čo budeme potrebovať

  • 3 stredne veľké repy (napr. zmes červenej a zlatej repy)
  • malá kvapka olivového oleja na opekanie repy
  • 1 zrelá hruška (nakrájaná na plátky)
  • 60 g vlašských orechov (opečených)
  • 60 g syra feta (rozdrobeného)
  • Niekoľko hrstí zeleného šalátu
  • 100 g varené quinoa
  • 1-2 lyžice orechového oleja
  • Kvapku balzamikového octu
  • Lyžicu medu
  • Morská soľ
  • čierne korenie

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov.
  • Repu opečte tak, že ju pokvapkáte trochou olivového oleja, trochou soli a korenia a zabalíte do alobalu.
  • V závislosti od veľkosti a čerstvosti vašej repy by jej pečenie v rúre malo trvať 40 minút až 1 hodinu. Po upečení ju dajte ich stranou, aby vychladla.
  • Akonáhle vychladnú olúpte ju.
  • Nakrájajte na kocky a dajte ich bokom, aby úplne vychladli.
  • Dajte všetky zvyšné na šalát na tanier.
  • Pokvapkajte dostatočným množstvom oleja z vlašských orechov, trochou balzamikového octu, trochou medu a trochou soli a korenia.
Tanier plný lahodných čerstvých ingrediencií s hruškou a orechmi.
Zdroj: loveandlemons.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.