Šalát z červenej repy s jablkom

Šalát z červenej repy s jablkom

Jednoduchý a elegantný šalát s pečenou repou a jablkami, vlašskými orechmi, syrom feta a javorovým sirupom. Skvelé jedlo na váš sviatočný stôl.

Čo budeme potrebovať

  • 2 repy (ošúpané a nakrájané)
  • 1 jablko (nakrájané na kocky)
  • 1 lyžica panenského olivového oleja
  • soľ
  • korenie
  • vlašské orechy (nahrubo nasekané)
  • syr feta (rozdrobený)
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 2 lyžice javorového sirupu
  • 2 lyžice vínneho octu

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov.
  • Repu zľahka potrite olivovým olejom a pevne zabaľte do hliníkovej fólie a vložte na plech do predhriatej rúry.
  • Pečte do mäkka, asi 1 hodinu. Vyberte z rúry a nechajte asi 10 minút vychladnúť.
  • Odstráňte šupku. Repu nakrájajte na kocky.
  • V mise zmiešajte repu, nakrájané jablko a olivový olej.
  • Dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  • Zmiešajte Javorový sirup a vínny ocot, kým sa všetko dobre nespojí.
  • Preložte šalát na tanier, posypte nasekanými vlašskými orechmi, rozdrobeným syrom feta a trochou javorovej zálievky.
Chrumkavé čerstvé jablko zmiešané s repou v šaláte.
Zdroj: calmeats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.