Jednoduchý a elegantný šalát s pečenou repou a jablkami, vlašskými orechmi, syrom feta a javorovým sirupom. Skvelé jedlo na váš sviatočný stôl.
Čo budeme potrebovať
- 2 repy (ošúpané a nakrájané)
- 1 jablko (nakrájané na kocky)
- 1 lyžica panenského olivového oleja
- soľ
- korenie
- vlašské orechy (nahrubo nasekané)
- syr feta (rozdrobený)
- 1 lyžica dijonskej horčice
- 2 lyžice javorového sirupu
- 2 lyžice vínneho octu
Postup
- Predhrejte rúru na 180 stupňov.
- Repu zľahka potrite olivovým olejom a pevne zabaľte do hliníkovej fólie a vložte na plech do predhriatej rúry.
- Pečte do mäkka, asi 1 hodinu. Vyberte z rúry a nechajte asi 10 minút vychladnúť.
- Odstráňte šupku. Repu nakrájajte na kocky.
- V mise zmiešajte repu, nakrájané jablko a olivový olej.
- Dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
- Zmiešajte Javorový sirup a vínny ocot, kým sa všetko dobre nespojí.
- Preložte šalát na tanier, posypte nasekanými vlašskými orechmi, rozdrobeným syrom feta a trochou javorovej zálievky.