Tento cesnakovo majonézový repný šalát s vlašskými orechmi a čerstvými bylinkami je jednoduchý, ale prekvapivo lahodný a je to perfektná príloha ku každému jedlu.
Čo budeme potrebovať
- 500 g repy približne
- 65 g nasekaných vlašských orechov
- 1 lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 1 lyžica čerstvého kôpru
- soľ
- 1 strúčik cesnaku (prelisovaný)
- 125 ml majonézy
- 1 lyžica bieleho vínneho octu
- 1 ½ lyžičky dijonskej horčice
- 1 lyžica studenej vody
- čierne korenie
Postup
- Vložte repu do hrnca a podlejte vodou, varte 30 minút alebo do mäkka.
- Nechajte úplne vychladnúť, potom olúpte a nastrúhajte na strúhadle na zeleninu alebo v kuchynskom robote.
- Vo veľkej mise zmiešajte nastrúhanú repu, nasekané vlašské orechy a bylinky.
- V miske zmiešajte majonézu, lisovaný cesnak, biely vínny ocot, dijonskú horčicu a vodu.
- Cesnakovú pridáme do šalátu z repy a dobre premiešame.
- Ochutnajte a dochuťte soľou a korením.
- Podávajte posypané 1 lyžičkou nasekaných vlašských orechov a čerstvými bylinkami.