Pikantný šalát z repy s tahini

Pikantný šalát z repy s tahini

Tento izraelský recept na šalát z červenej repy zmení váš pohľad na ňu.

Čo budeme potrebovať

  • 6 stredný rep
  • 3 lyžice jablčného octu alebo šťavy z 1 citróna
  • 4 lyžice olivového oleja
  • soľ
  • čierne korenie
  • ½ lyžičky cukru
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 80 g nakrájanej jarnej cibule (alebo na tenké plátky nakrájanej červenej cibule)
  • 60 g tahini
  • 50 g nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

Postup

  • Červenú repu vložte ich do veľkého hrnca a zalejte veľkým množstvom studenej vody.
  • Priveďte repu do varu a varte pri strednej teplote zakrytú asi 45 minút, alebo pokiaľ nebude mäkká.
  • Červenú repu sceďte. Olúpte ju, hneď ako dostatočne vychladne. Repu nakrájajte na hrubé kocky.
  • Vložte do stredne veľkej misky.
  • V samostatnej malej miske zmiešajte ocot, olivový olej, soľ a korenie, cukor a rascu.
  • Pridajte na repu, najlepšie pokiaľ je ešte teplá. Do šalátu vmiešame cibuľku.
  • V prípade potreby ochutnajte a upravte korenie.
  • Misu zakryte plastovou fóliou a šalát dajte do chladničky aspoň na hodinu.
  • Pred servírovaním, vyberte šalát a lyžicou pridajte tahini na každú porciu.
  • Ozdobte petržlenovou vňaťou.
Modrý tanier po okraj naplnený červenou a zlatou repou s tahini a sezamom.
Zdroj: heatherchristo.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.