V rúre pečené krokety zo zemiakov

V rúre pečené krokety zo zemiakov

Kto by nemal rád zemiakové krokety s mäkkým stredom a chrumkavým zovňajškom. Namiesto hlbokého vyprážania je táto verzia ľahko osmažená na panvici s olivovým olejom, a potom dopečená v rúre. Chuť je úžasná a vyrobená z veľmi malého množstva ingrediencií.

Čo budeme potrebovať

  • 700 g škrobových zemiakov
  • 3 vajcia
  • 30 g parmezánu
  • 2 jarné cibuľky
  • 60 g múky
  • 30 g strúhanky
  • 120 ml olivového oleja
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Umyté zemiaky vložte do paráka aj so šupkou. Varte do mäkka, 20-30 minút.
  • Olúpte šupky a zemiaky roztlačte.
  • Pridajte jedno rozšľahané vajce, najemno nakrájanú jarnú cibuľku, nastrúhaný parmezán, trochu soli a korenia.
  • Veľmi jemne zapracujte všetky ingrediencie.
  • Pomocou dvoch polievkových lyžíc naberte a vytvarujte krokety.
  • Obaľte v múke.
  • Mali by ste dostať cca. 20 kusov.
  • Predhrejte rúru na 190 °C.
  • Zemiakové krokety obaľte vo vajci a strúhanke.
  • Akonáhle sú všetky krokety hotové, pridajte olivový olej na nepriľnavú panvicu, a potom ich jemne smažte na strednú až nízku teplotu.
  • Akonáhle budú všetky krokety hnedé, položte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Pečte ich v rúre cca. 20-25 minút min na 190 °C.
Plech vybratý z rúry s opečenými kroketami.
Zdroj: kitchensanctuary.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.