Kto by nemal rád zemiakové krokety s mäkkým stredom a chrumkavým zovňajškom. Namiesto hlbokého vyprážania je táto verzia ľahko osmažená na panvici s olivovým olejom, a potom dopečená v rúre. Chuť je úžasná a vyrobená z veľmi malého množstva ingrediencií.
Čo budeme potrebovať
- 700 g škrobových zemiakov
- 3 vajcia
- 30 g parmezánu
- 2 jarné cibuľky
- 60 g múky
- 30 g strúhanky
- 120 ml olivového oleja
- soľ
- korenie
Postup
- Umyté zemiaky vložte do paráka aj so šupkou. Varte do mäkka, 20-30 minút.
- Olúpte šupky a zemiaky roztlačte.
- Pridajte jedno rozšľahané vajce, najemno nakrájanú jarnú cibuľku, nastrúhaný parmezán, trochu soli a korenia.
- Veľmi jemne zapracujte všetky ingrediencie.
- Pomocou dvoch polievkových lyžíc naberte a vytvarujte krokety.
- Obaľte v múke.
- Mali by ste dostať cca. 20 kusov.
- Predhrejte rúru na 190 °C.
- Zemiakové krokety obaľte vo vajci a strúhanke.
- Akonáhle sú všetky krokety hotové, pridajte olivový olej na nepriľnavú panvicu, a potom ich jemne smažte na strednú až nízku teplotu.
- Akonáhle budú všetky krokety hnedé, položte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte ich v rúre cca. 20-25 minút min na 190 °C.