Hovädzie roastbeef s mrkvou

Hovädzie roastbeef s mrkvou

Tento jednoduchý recept na hovädzie pečienku s mrkvou a jednoduchou omáčkou je ideálny pre úžasnú nedeľnú večeru pre rodinu. Príprava zaberie iba 15 minút.

Čo budeme potrebovať

  • 1 lyžička hladkej múky
  • 1 lyžička horčičného prášku
  • 950 g hovädzieho mäsa
  • 1 cibuľa (nakrájaná na 8 nechtíkov)
  • 500 g mrkvy (pozdĺžne rozpolené)

Na omáčku

  • 1 lyžica hladkej múky
  • 250 ml hovädzieho vývaru

Postup

  • Rúru rozohrejte na 240 stupňov.
  • Zmiešajte 1 lyžičku hladkej múky a 1 lyžičku horčičného prášku s trochou korenia a potom potrite 950 g hovädzieho mäsa.
  • Do pekáča vložíme 1 cibuľu nakrájanú na 8 nechtíkov a 500 g mrkvy, pozdĺžne rozpolené, navrch položíme hovädzie mäso a pečieme ho 20 minút.
  • Znížte teplotu rúry 190 stupňov a pokračujte v pečení hovädzieho mäsa po dobu 30 minút, pokiaľ chcete mäso „rare“, 40 minút pre stredné prepečenie a 1 hodinu pre dobre prepečené.
  • Hovädzie mäso a mrkvu vyberte z rúry, položte na teplé taniere a prikryte fóliou, aby zostali teplé.
  • Hovädzie mäso nechajte 30 minút odpočinúť.
  • Na omáčku dajte plech so všetkou šťavou z mäsa a cibuľou do hrnca na platňu.
  • Vmiešajte 1 polievkovú lyžicu hladkej múky.
  • Varte 30 sekúnd, potom pomaly po troškách vmiešajte 250 ml hovädzieho vývaru.
  • Uvarte do konzistencie omáčky, okoreňte a potom podávajte k hovädziemu mäsu nakrájanému na plátky a mrkve.

Ak si chcete byť istí, že váš roastbeef zostane šťavnatý a plný chuti, môžete si všetky recepty pripraviť v niektoromz týchto nami recenzovaných pomalých hrncov ! Sami musíte ochutnať, ten rozdiel!

Do ružova upečené hovädzie mäso so zemiakmi, muffiny a mrkvou.
Zdroj: kitchensanctuary.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.