Glazovaná mrkva s medom

Glazovaná mrkva s medom

Tieto medom glazované mrkvy sú jednoduchým receptom na plech, ktorý ju premení každodennú na ohromujúcu sladko-slanú prílohu.

Čo budeme potrebovať

  • 910 g mrkvy (ošúpané)
  • 85 g medu
  • 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 2 lyžice rozpusteného masla alebo ghí
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička škorice
  • 1/2 lyžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky korenia
  • petržlen, tymian alebo iné bylinky na ozdobu (voliteľne)

Postup

  • Predhrejte rúru na 220 stupňov.
  • Potom nakrájajte mrkvu na dĺžku.
  • V mise premiešajte nakrájanú mrkvu s medom, cesnakom, maslom, olejom a korením.
  • Mrkvu vyložíme na plech a rozprestrieme.
  • Pečte 20-25 minút, v polovici otočte.
  • Môžete tiež 2–3 minúty grilovať, aby okraje skaramelizovali.
  • Mrkva preložte do servírovacej misky a ozdobte nasekanými bylinkami.

Glazovaná karotka a cuketa
K tomuto receptu pridajte ešte 600 g cukety.
Cuketu pridajte do misy s medovou zmesou v kroku 3.
Mrkva pečte v stredne vyhriatej rúre 180 ° C 20 minút. Otočte mrkva.
Zvýšte teplotu na 200 °C. Umiestnite cuketu na plech na mrkvu.
Pečte ďalších 20 minút, v polovici otočte cuketu alebo kým zelenina nezmäkne.

Pekáč plný sladkej opečenej mrkvy obalenej v medovej poleve.
Zdroj: dontgobaconmyheart.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.