Vychutnajte si sladkosť malej baby mrkvy preliate v glazovanej estragónovej poleve.
Čo budeme potrebovať
- 250 ml studenej vody
- 40 g masla (nakrájaného)
- 1 lyžička bieleho cukru
- 1 malá vetvička čerstvého estragónu
- 8 kusov/2 zväzky baby mrkvy (ošúpané)
Postup
- Do veľkej panvice dajte vodu, maslo, cukor a estragón.
- Pridajte mrkvu a okoreňte.
- Umiestnite panvicu na miernu teplotu.
- Prikryte a varte 5 minút alebo kým mrkva nezmäkne.
- Odkryte a zvýšte teplotu na stredne vysokú.
- Varte 5–7 minút alebo pokiaľ sa tekutina takmer nevyparí a mrkva ľahko skaramelizuje.
- Jemne panvicou zatraste, aby sa mrkva obalila v poleve.
Aby váš recept na glazovanú mrkvu mohol byť naozaj dobrý potrebujete kvalitnú panvicu. Tú si môžete vybrať z našej recenzie na oceľové panvice , s ktorými varenie pôjde jedna radosť.
Ďalším skvelým spôsobom, ako oživiť nezáživnú karotku súrecepty na dusenú mrkvu . Skúste tie naše!