Polievka z ružičkového kelu a zemiakov

Polievka z ružičkového kelu a zemiakov

Domáca polievka s ružičkovým kelom je krémová, hustá, bohatá a super jednoduchá! Je chutná a plná živín, ktoré by vaše telo potrebuje.

Čo budeme potrebovať

  • 1 kg ružičkového kelu (orezané, očistené a nakrájané na polovicu)
  • 300 g zemiakov (ošúpaných a nakrájaných na kocky)
  • 2 lyžice masla
  • 120 g nakrájanej cibule
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané nahrubo)
  • 1 l kuracieho vývaru
  • 120 g strúhaného syra čedar
  • 2 lyžičky provensálskeho korenia
  • korenie červenej papriky
  • 30 ml mlieka
  • soľ
  • čierne korenie

Postup

  • Rozohrejte maslo na stredne vysokú teplotu, pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a opekajte do mäkka a rozvoňania.
  • Pridajte nakrájaný ružičkový kel, nakrájané zemiaky, bylinky a restujte asi 3 minúty.
  • Orestovanú zeleninu zalejte kuracím vývarom, dochuťte soľou, čiernym korením a červenou paprikou, premiešajte, aby sa všetko spojilo a hrniec prikryte.
  • Znížte teplotu a varte, kým nie sú zemiaky a ružičkový kel mäkký (povedzme 10–15 minút).
  • Hrniec zložíme zo sporáka, pomocou ponorného mixéra polievku rozmixujeme na hladkú kašu.
  • Do horúcej polievky vmiešame mlieko, nastrúhaný syr a miešame do rozpustenia, ochutnáme a prípadne dochutíme soľou.

Aby ste si mohli uvariť krásne krémovú a chutnú polievku je potrebné mať kvalitné kuchynské vybavenie! A všetko začína pri sporáku! Pozrite sa na našu recenziu plynových varných dosiek a vylepšite si svoje kráľovstvo!

Miska plná lahodného krému zo kelu a krehkých zemiakov.
Zdroj: thedinnerbite.com

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.