Krémové zemiaky s čakankou

Krémové zemiaky s čakankou

Vyskúšajte ďalší variant výborného tartiflette – tentoraz s čakankou. A že je o čo štát!

Čo budete potrebovať

  • 1 veľký syr Reblochon
  • 4 stonky čakanky
  • 1 pór
  • 4 veľké zemiaky
  • 200 g prúžkov údenej slaniny
  • 2 vetvičky čerstvého tymiánu
  • trocha suchého bieleho vína
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • korenie
  • soľ
  • čerstvá pažítka (voliteľne)

Postup

  • Stredne veľký hrniec naplňte vodou, pridajte štipku soli a priveďte do varu.
  • Zemiaky olúpte a nakrájajte na plátky.
  • Nakrájané zemiaky varte pár minút vo vriacej vode.
  • Nemusíte čakať, kým sa úplne uvarí.
  • Pór umyte a nakrájajte na kolieska.
  • Z čakanky odstráňte vonkajšie listy a nahrubo ich nasekajte.
  • Na stredne veľkej panvici vhodnej do rúry opečte prúžky slaniny s niekoľkými vetvičkami čerstvého tymiánu.
  • Nie je potrebné pridávať ďalší olej alebo maslo.
  • Po niekoľkých minútach pridajte nakrájaný pór a pokračujte v restovaní po dobu 2-3 minút.
  • Na panvicu nalejte trochu suchého bieleho vína.
  • Varte, kým sa biele víno úplne neodparí.
  • Vmiešajte smotanu na šľahanie a dochuťte čiernym korením a soľou.
  • Vypnite oheň a vyberte vetvičky tymiánu.
  • Vmiešajte čakanku a navrch rozdeľte nakrájané zemiaky.
  • Reblochon nakrájajte na 4 rovnaké diely a každý rozkrojte pozdĺžne.
  • Hore naskladajte syr.
  • Pečte tartiflette v rúre dozlatista za použitia najvyššieho stupňa grilu.
  • Pokiaľ tartiflette prepečiete, čakanka stratí veľa vlhkosti.
  • Vďaka tomu bude tartiflette vlhký, takže pri pečení neustále pokrm sledujte.
  • Ozdobte najemno nakrájanou čerstvou pažítkou.
  • Dobrú chuť!
Zapečené zemiaky s čakankou na panvici s vedľa položenými zemiakmi a čakankou.
www.ohmydish.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.