Pilaf z bulguru

Pilaf z bulguru

Vyskúšajte tento lahodný recept na turecký pilaf z bulguru. Jedná sa o výdatné a ľahké jedlo s úžasnou chuťou, ktoré je možné podávať ako prílohu alebo samostatný hlavný chod.

Čo budete potrebovať

  • 300 g pšeničného bulguru
  • 2 stredné paradajky, nakrájané
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná
  • 1 červená paprika, nakrájaná
  • 500 ml horúceho zeleninového vývaru alebo vody
  • 2 lyžičky paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica semienok rasce, opražených
  • 3 lyžice mandlí, nakrájaných na plátky
  • 1 lyžica koriandra alebo petržlenu, nasekané
  • ⅓ lyžičky chilli
  • 1 lyžica kokosového alebo olivového oleja
  • štipka soli a korenia podľa chuti

Postup

  • Vo veľkej panvici rozohrejte olej na strednom plameni.
  • Pridajte cibuľu a papriku a opekajte 3 minúty, kým cibuľa nezačne mäknúť.
  • Pridajte paradajky a opekajte ďalšie 3 minúty.
  • Vmiešajte paradajkový pretlak a pridajte pšeničný bulgur.
  • Premiešajte.
  • Pridajte zeleninový vývar, chilli, opraženú rascu, soľ a korenie.
  • Zvýšte teplotu na vysokú a priveďte do varu, potom ju stiahnite späť na stredne nízku.
  • Bulgur varte 10 až 15 minút.
  • Pridajte mandle a premiešajte.
  • Odstráňte z platne, prikryte pokrievkou a pred podávaním nechajte 5 až 10 minút odležať.
  • Podávajte s nasekaným koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.
Bulgur so zeleninou v panvici na doske.
www.gourmandelle.com

Máme pre vás aj ďalšie vynikajúce recepty z bulguru , ktoré sú rýchle, jednoduché a výživné. Čo viac si priať!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.