Mäso na špajli s mletým bravčovým mäsom

Mäso na špajli s mletým bravčovým mäsom

Každý má rád tajný recept na šašlik, ktorý sa obvykle dedí z rodiny na rodinu. O tom, aký krehký a chutný mäsový špíz je, často rozhoduje tajná marináda, o ktorú sa s vami podelíme.

Čo budeme potrebovať

  • 2 kg mletého bravčového mäsa
  • 1 lyžička bobkového listu v prášku
  • 4 stredné cibule (nakrájané nadrobno)
  • 2 lyžičky soli
  • 2 lyžičky korenia podľa chuti
  • 2 lyžice oleja
  • 250 ml minerálnej vody
  • pálivá paprika (voliteľne)

Postup

  • Vo veľkej mise zmiešajte mäso, nakrájanú cibuľu, bobkový list, soľ, olej a vodu.
  • Rukami všetko premiešajte, dajte cez noc do chladničky marinovať, minimálne však na 4 hodiny.
  • Mäso tvarujte do guličiek a tie potom opatrne napichnite na kovové špajle a položte ich na plech do rúry.
  • Predhrejte si rúru na 200 stupňov.
  • Vložte šašlik do rúry a pečte prikrytý alobalom približne 30 minút.
  • Potom alobal zložte a pečte ďalších 20 minút.
Mleté mäso napichnuté na špajli s omáčkou.
Zdroj: diethood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.