Hovädzia mäsová haša

Hovädzia mäsová haša

Haša z hovädzieho mäsa je skvelý spôsob, ako využiť zvyšky pečeného mäsa úplne novým spôsobom. Recept je plný zemiakov, cibule, cesnaku a pečeného mäsa.

Čo budeme potrebovať

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 veľký pečený zemiak (umytý a nakrájaný na kocky)
  • 1/2 strednej cibule (nakrájaná na kocky)
  • 2 rebrá zeleru (nakrájané na kocky)
  • 1 strúčik cesnaku (nasekaný)
  • 750 g pečeného hovädzieho (trhaného)
  • 1 lyžička kukuričného škrobu
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Pridajte olivový olej na strednú panvicu nastavenú na strednú teplotu.
  • Pridajte na kocky nakrájané zemiaky a za častého miešania varte, aby boli mäkké zvnútra a chrumkavé zvonku asi 5 minút.
  • Pridajte cibuľu a zeler a varte do mäkka, asi ešte 3 minúty.
  • Vmiešajte cesnak a natrhané hovädzie mäso a varte, kým sa hovädzie mäso neprehreje.
  • Vmiešajte kukuričný škrob, kým sa dobre nespoja.
  • Podľa chuti osolíme a okoreníme a podávame.

Haša sa môže podávať aj ako výdatné raňajky, alebo neskorý obed čiže brunch. Pre ďalšiu inšpiráciu, ako by mal brunch vyzerať sa pozrite do našich receptov . Tam zistíte, čo najlepšie sa dá servírovať.

Panvica plná lahodného mäsa s opečeným zemiakom a korením.
Zdroj: leitesculinaria.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.