Haša z hovädzieho mäsa je skvelý spôsob, ako využiť zvyšky pečeného mäsa úplne novým spôsobom. Recept je plný zemiakov, cibule, cesnaku a pečeného mäsa.
Čo budeme potrebovať
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 veľký pečený zemiak (umytý a nakrájaný na kocky)
- 1/2 strednej cibule (nakrájaná na kocky)
- 2 rebrá zeleru (nakrájané na kocky)
- 1 strúčik cesnaku (nasekaný)
- 750 g pečeného hovädzieho (trhaného)
- 1 lyžička kukuričného škrobu
- soľ
- korenie
Postup
- Pridajte olivový olej na strednú panvicu nastavenú na strednú teplotu.
- Pridajte na kocky nakrájané zemiaky a za častého miešania varte, aby boli mäkké zvnútra a chrumkavé zvonku asi 5 minút.
- Pridajte cibuľu a zeler a varte do mäkka, asi ešte 3 minúty.
- Vmiešajte cesnak a natrhané hovädzie mäso a varte, kým sa hovädzie mäso neprehreje.
- Vmiešajte kukuričný škrob, kým sa dobre nespoja.
- Podľa chuti osolíme a okoreníme a podávame.
Haša sa môže podávať aj ako výdatné raňajky, alebo neskorý obed čiže brunch. Pre ďalšiu inšpiráciu, ako by mal brunch vyzerať sa pozrite do našich receptov . Tam zistíte, čo najlepšie sa dá servírovať.