Haše z pečeného bravčového mäsa

Haše z pečeného bravčového mäsa

Chrumkavé bravčové mäso a zemiaky dohromady tvoria jedlo, ktoré si môžete vychutnať kedykoľvek počas dňa.

Čo budeme potrebovať

Na haši

  • 675 g zlatých alebo červenohnedých zemiakov (nakrájaných na kocky)
  • 2 polievkové lyžice (30 ml) bieleho octu
  • soľ
  • čierne korenie
  • 285 g špargle
  • 1 čerstvé chilli papričky
  • 60 ml bravčového tuku (alebo rastlinného oleja)
  • 340 g pečené bravčové pliecko (nakrájaná)
  • 1/2 lyžičky mletého koriandra
  • 1/4 lyžičky chilli prášku
  • 1/4 lyžičky mletej rasce

Na podávanie

  • Na tenké plátky nakrájaná jarná cibuľka
  • Vyprážané vajcia (voliteľné)
  • Ohriate kukuričné tortilly (voliteľné)
  • Limetkové mesiačiky
  • Domáca alebo kúpená salsa (voliteľné)

Postup

  • Na hašu vložte zemiaky do hrnca a zalejte 2 litre studenej vody. Pridajte ocot a 2 lyžice soli.
  • Priveďte do varu. Znížte na miernu teplotu a varte do mäkka.
  • Zemiaky sceďte, a potom dajte bokom.
  • Medzitým rozpáľte veľkú liatinovú panvicu na vysokú teplotu.
  • Pridajte špargľu a chilli papričku. Varte za občasného miešania, kým špargľa a paprička nie sú po celom povrchu opečené a špargľa sa neprepečie, 4 až 8 minút.
  • Opatrne pridajte 1 lyžičku tuku (alebo rastlinného oleja) do panvice, premiešajte, aby sa zelenina obalila, a zľahka dochuťte soľou a korením.
  • Preneste zeleninu na doštičku. Akonáhle zelenina dostatočne vychladne, nakrájajte špargľu na kúsky a papričku zbavte semienok a jemne nasekajte.
  • Panvicu vráťte na sporák a znížte teplotu na strednú.
  • Pridajte 1 polievkovú lyžicu plus 2 čajové lyžičky (25 ml) tuku (alebo rastlinného oleja) a pridajte mäso.
  • Ľahko osoľte a okoreňte a za občasného miešania varte, kým nebude bravčové mäso zlatohnedé a chrumkavé zo všetkých strán, 8 až 10 minút.
  • Mäso potom dajte bokom.
  • Pridajte zvyšné 2 polievkové lyžice (30 ml) tuku (alebo rastlinného oleja) do panvice a zvýšte teplotu na stredne vysokú.
  • Pridajte zemiaky a ľahko ich osoľte a varte za občasného premiešania, kým nie sú zemiaky tmavo hnedé a chrumkavé zo všetkých strán, asi 20 minút.
  • Pridajte koriander, chilli prášok a rascu a varte za častého miešania, kým sa korenie nerozvonia, asi 30 sekúnd.
  • Vráťte bravčové mäso, špargľu a chilli do panvice, premiešajte a pokračujte vo varení, kým sa všetky ingrediencie neprehrejú, asi 2 minúty. Dochuťte soľou a korením.
  • Pred podávaním hašu posypte jarnou cibuľkou a/alebo koriandrom a navrch dajte vyprážané vajcia. Podávajte s ohriatymi tortillami, limetkou a salsou.

Namiesto tortill môžete jednoducho servírovať opečený toastový chlieb. Ten najlepšie dozlatista opečiete v tých najlepších hriankovačoch , ktoré prešli našou recenziou!

Panvica plná zmesi mäsa, korenia, zeleniny a vajec.
Zdroj: kinders.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.