Chrumkavé bravčové mäso a zemiaky dohromady tvoria jedlo, ktoré si môžete vychutnať kedykoľvek počas dňa.
Čo budeme potrebovať
Na haši
- 675 g zlatých alebo červenohnedých zemiakov (nakrájaných na kocky)
- 2 polievkové lyžice (30 ml) bieleho octu
- soľ
- čierne korenie
- 285 g špargle
- 1 čerstvé chilli papričky
- 60 ml bravčového tuku (alebo rastlinného oleja)
- 340 g pečené bravčové pliecko (nakrájaná)
- 1/2 lyžičky mletého koriandra
- 1/4 lyžičky chilli prášku
- 1/4 lyžičky mletej rasce
Na podávanie
- Na tenké plátky nakrájaná jarná cibuľka
- Vyprážané vajcia (voliteľné)
- Ohriate kukuričné tortilly (voliteľné)
- Limetkové mesiačiky
- Domáca alebo kúpená salsa (voliteľné)
Postup
- Na hašu vložte zemiaky do hrnca a zalejte 2 litre studenej vody. Pridajte ocot a 2 lyžice soli.
- Priveďte do varu. Znížte na miernu teplotu a varte do mäkka.
- Zemiaky sceďte, a potom dajte bokom.
- Medzitým rozpáľte veľkú liatinovú panvicu na vysokú teplotu.
- Pridajte špargľu a chilli papričku. Varte za občasného miešania, kým špargľa a paprička nie sú po celom povrchu opečené a špargľa sa neprepečie, 4 až 8 minút.
- Opatrne pridajte 1 lyžičku tuku (alebo rastlinného oleja) do panvice, premiešajte, aby sa zelenina obalila, a zľahka dochuťte soľou a korením.
- Preneste zeleninu na doštičku. Akonáhle zelenina dostatočne vychladne, nakrájajte špargľu na kúsky a papričku zbavte semienok a jemne nasekajte.
- Panvicu vráťte na sporák a znížte teplotu na strednú.
- Pridajte 1 polievkovú lyžicu plus 2 čajové lyžičky (25 ml) tuku (alebo rastlinného oleja) a pridajte mäso.
- Ľahko osoľte a okoreňte a za občasného miešania varte, kým nebude bravčové mäso zlatohnedé a chrumkavé zo všetkých strán, 8 až 10 minút.
- Mäso potom dajte bokom.
- Pridajte zvyšné 2 polievkové lyžice (30 ml) tuku (alebo rastlinného oleja) do panvice a zvýšte teplotu na stredne vysokú.
- Pridajte zemiaky a ľahko ich osoľte a varte za občasného premiešania, kým nie sú zemiaky tmavo hnedé a chrumkavé zo všetkých strán, asi 20 minút.
- Pridajte koriander, chilli prášok a rascu a varte za častého miešania, kým sa korenie nerozvonia, asi 30 sekúnd.
- Vráťte bravčové mäso, špargľu a chilli do panvice, premiešajte a pokračujte vo varení, kým sa všetky ingrediencie neprehrejú, asi 2 minúty. Dochuťte soľou a korením.
- Pred podávaním hašu posypte jarnou cibuľkou a/alebo koriandrom a navrch dajte vyprážané vajcia. Podávajte s ohriatymi tortillami, limetkou a salsou.
Namiesto tortill môžete jednoducho servírovať opečený toastový chlieb. Ten najlepšie dozlatista opečiete v tých najlepších hriankovačoch , ktoré prešli našou recenziou!