Haša s halloumi a vajcom

Haša s halloumi a vajcom

Pripravte si tento výdatný halloumi hash na brunch. Potrebujete len hrsť ingrediencií a panvicu, vďaka čomu je to perfektné jedlo na kempovanie

Čo budeme potrebovať

  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 700 g zemiakov (nakrájané na 1 cm kúsky)
  • malý zväzok jarnej cibuľky (nakrájané)
  • ½ lyžičky papriky
  • 250 g halloumi (nakrájaný na 2 cm kúsky)
  • 4 vajcia
  • chilli omáčka (na podávanie)

Postup

  • Na veľkej panvici rozohrejte polovicu oleja a zemiaky opekajte na miernej teplote 10–15 minút za častého miešania, kým uprostred nezmäknú a zvonku nebudú chrumkavé.
  • Pridajte biele časti jarnej cibuľky a papriku. Varte ďalšiu minútu.
  • Zemiaky dajte na jednu stranu panvice, potom pridajte zvyšok oleja a opekajte kúsky halloumi do mierne zlatistej farby.
  • Zmiešajte zemiaky s halloumi s trochou korenia.
  • Vajcia rozklepnite do panvice a smažte, kým sa neuvarí podľa vašich predstáv.
  • Dajte na hašu vajcia, potom všetko pokvapkajte chilli omáčkou a posypte zelenými časťami jarnej cibuľky.
Zapečený syr s vajcom v paradajkovej omáčke.
Zdroj: taste.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.