V tomto recepte sa hovädzia pečeň najprv orestuje spolu s cibuľkou a potom podusí v smotanovej omáčke. Tá robí pečeň úžasne mäkká a krehká. Restovaná cibuľka im zase dodáva skvelú chuť. Pokrm je rýchly a jednoduchý na prípravu a skvele chutí so zemiakovou kašou, varenou ryžou alebo pohánkou.
Čo budete potrebovať
- 800 – 900 g hovädzej pečene
- 2 cibuľa
- 1-2 lyžice rastlinného oleja
- 1 lyžička soli
- ½ lyžičky mletého čierneho korenia
- 200 – 250 g kyslej smotany
- bylinky, podľa chuti
Postup
- Pečeň umyte a osušte.
- Nakrájajte ich na tenké rezančeky a dajte bokom.
- Cibuľu olúpte a nakrájajte na polkolieska.
- Na panvici rozohrejte olej.
- Restujte cibuľu do svetlo žltej farby, cca 4-6 minút.
- K cibuli pridajte pečeň a za stáleho miešania opekajte asi 4-5 minút.
- Pečeň ochuťte soľou a korením.
- Znížte plameň.
- Pridajte kyslú smotanu, premiešajte a varte 5 minút.
- Pečeň podľa chuti ozdobte nasekanými bylinkami.
- Hovädziu pečeň podávajte so zemiakovou kašou.