Grilovaná hovädzia pečeň

Grilovaná hovädzia pečeň

Táto hovädzia pečeň z grilu je výživná a nenáročná na prípravu. Pikantná marináda im dodáva ten správny šmrnc a vy sa nebudete musieť ich hanbiť servírovať ani tým najnáročnejším stravníkom!

Čo budete potrebovať

  • 500 g teľacej alebo hovädzej pečene
  • červené alebo zelené pálivé chilli papričky podľa vášho výberu
  • 5 strúčikov cesnaku, nasekaných
  • 1 lyžička papriky
  • 2 lyžičky mletej rasce
  • 2 lyžice avokádového oleja alebo iného zdravého oleja podľa vášho výberu
  • 1 lyžička morskej soli
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 3 lyžice červeného vínneho octu
  • 2 vetvičky čerstvej petržlenovej vňate

Postup

  • Pečeň nakrájajte na prúžky (alebo na požadované kúsky).
  • Chilli papričky zbavte stopiek a nakrájajte nadrobno.
  • Oddeľte listy petržlenovej vňate od stoniek.
  • Listy petržlenovej vňate nasekajte nadrobno a dajte bokom na podávanie.
  • Petržlenovú vňať nasekajte nadrobno a dajte bokom na použitie do marinády.
  • V stredne veľkej mise zmiešajte pečeň, chilli, cesnak, papriku, rascu, olej, soľ, korenie, ocot a stonky petržlenovej vňate.
  • Nechajte pečeň marinovať asi 30 minút.
  • Medzitým namočte bambusové špajle do vody.
  • Pokiaľ budete používať kovové špajle, nie je potrebné ich namáčať.
  • Kúsky pečene naložte na kovové alebo bambusové špajle.
  • Predhrejte gril na 220 stupňov Celzia.
  • Pečeň grilujte 3 až 4 minúty z každej strany.
  • Dávajte pozor, aby ste ich neprevarili a nechajte ich vo vnútri trochu zružovieť.
  • Podávajte horúce s nasekanou petržlenovou vňaťou.
Pečeň z grilu na špajliach.
www.yangsnourishingkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.