Táto hovädzia pečeň z grilu je výživná a nenáročná na prípravu. Pikantná marináda im dodáva ten správny šmrnc a vy sa nebudete musieť ich hanbiť servírovať ani tým najnáročnejším stravníkom!
Čo budete potrebovať
- 500 g teľacej alebo hovädzej pečene
- červené alebo zelené pálivé chilli papričky podľa vášho výberu
- 5 strúčikov cesnaku, nasekaných
- 1 lyžička papriky
- 2 lyžičky mletej rasce
- 2 lyžice avokádového oleja alebo iného zdravého oleja podľa vášho výberu
- 1 lyžička morskej soli
- 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
- 3 lyžice červeného vínneho octu
- 2 vetvičky čerstvej petržlenovej vňate
Postup
- Pečeň nakrájajte na prúžky (alebo na požadované kúsky).
- Chilli papričky zbavte stopiek a nakrájajte nadrobno.
- Oddeľte listy petržlenovej vňate od stoniek.
- Listy petržlenovej vňate nasekajte nadrobno a dajte bokom na podávanie.
- Petržlenovú vňať nasekajte nadrobno a dajte bokom na použitie do marinády.
- V stredne veľkej mise zmiešajte pečeň, chilli, cesnak, papriku, rascu, olej, soľ, korenie, ocot a stonky petržlenovej vňate.
- Nechajte pečeň marinovať asi 30 minút.
- Medzitým namočte bambusové špajle do vody.
- Pokiaľ budete používať kovové špajle, nie je potrebné ich namáčať.
- Kúsky pečene naložte na kovové alebo bambusové špajle.
- Predhrejte gril na 220 stupňov Celzia.
- Pečeň grilujte 3 až 4 minúty z každej strany.
- Dávajte pozor, aby ste ich neprevarili a nechajte ich vo vnútri trochu zružovieť.
- Podávajte horúce s nasekanou petržlenovou vňaťou.