Máme pre vás ten najjednoduchší recept na grilované krevety všetkých čias! Krevety sa naložia do štvorzložkovej marinády na iba 30 minút a potom sa bleskovo ugrilujú. Je to super chutné a neuveriteľne ľahké na prípravu! Tak dosť rečí a poďme na to.
Čo budete potrebovať
- 1/2 šálky medu
- 6 lyžíc sójovej omáčky
- 2 lyžice olivového oleja plus navyše
- 4 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1/4 – 1/2 lyžičky vločiek červeného chilli (voliteľne)
- 36 extra veľkých kreviet, olúpaných a zbavených čriev
- nakrájaná jarná cibuľka alebo petržlenová vňať, na ozdobu (voliteľne)
Postup
- V mise prešľahajte med, sójovú omáčku, olivový olej, cesnak a červené čili, ak používate.
- Vložte krevety do veľkého uzatvárateľného vrecka alebo plytkej misky.
- Zalejte krevety marinádou, uzavrite sáčok a odstráňte prebytočný vzduch.
- Krevety v marináde poriadne premiešajte, preložte vrecko do chladničky a nechajte 30 – 60 minút marinovať.
- Ak používate drevené špajle, namočte ich do vody aspoň na 30 minút, aby sa nepripálili.
- Predhrejte gril asi na 200 stupňov Celzia.
- Napichnite krevety na špajle.
- Grilovacie rošty očistite a potrite olejom.
- Dajte špajle s krevetami na gril a grilujte asi 2 minúty z každej strany.
- Podľa potreby posypte jarnou cibuľkou alebo petržlenovou vňaťou a podávajte.