Vyskúšajte tieto hot dogy inšpirované New Yorkom! Výborným párkom s karamelizovanou cibuľou, kečupom, horčicou a trochou kyslej kapusty jednoducho nejde odolať.
Čo budete potrebovať
- 4 veľké párky
- 4 hot dog hrčky
- kyslá kapusta, na podávanie
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 2 veľké cibule, rozpolené a nakrájané na plátky
- 1⁄4 lyžičky mletej škorice
- veľká štipka chilli
- 2 lyžice medu
- 2 lyžičky americkej horčice a navyše na podávanie
- 2 lyžičky kečupu a navyše na podávanie
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 2 lyžičky jablčného alebo bieleho vínneho octu
- 1 lyžička worcesterskej omáčky
Postup
- Najprv si pripravte cibuľu.
- Na panvici na miernom plameni rozohrejte olej a cibuľu opekajte 10–12 minút, kým nezozlátne a ľahko nezhnedne.
- Vmiešajte škoricu, chilli papričku, med, horčicu, kečup, paradajkový pretlak, ocot, worcesterskú omáčku, 2-3 lyžice vody a štipku soli.
- Varte 1-2 minúty, kým cibuľa nezmäkne, a pokiaľ sa vám zdá, že je suchá, pridajte trochu vody.
- Ochutnajte a podľa chuti pridajte ešte trochu chilli, horčice alebo štipku cukru.
- Udržujte cibuľu teplú, pokiaľ ju podávate ihneď, alebo ju nechajte vychladnúť a schovajte do lenice.
- Vo vzduchotesnej nádobe vydrží v chladničke až päť dní.
- Pred podávaním prehrejte na miernom ohni a podľa potreby pridajte trošku vody.
- Rozpáľte gril a počkajte, až budú uhlíky popolavé, nastavte plynový gril na stredný stupeň alebo rozpáľte grilovaciu panvicu na strednú teplotu.
- Prípadne priveďte do varu hrniec s vodou.
- Párky grilujte 15 minút na grile alebo na grilovacej panvici, kým nezuhoľnatí, alebo varte 8 minút v hrnci s vriacou vodou.
- Ak používate gril, ohrejte hrčky na uhlie, ak chcete.
- Do každej hrčky dajte lyžicou trochu kyslej kapusty, poukladajte párkom a lyžicou naložte karamelizovanú cibuľu.
- Pokvapkajte trochou horčice a kečupu navyše.
Máme pre vás aj tie najlepšie recepty na údeniny z grilu alebo užite si skvelú letnú grilovačku!