Vyskúšajte hot dog zase na trochu iný spôsob! Vyprážané párky zabalené v slanine podávané v bulke spolu s rýchlou salsou z avokáda, paradajok, cibule a nakladaných jalapeños spolu s majonézou a zemiakovými lupienkami sa stanú vašou novou obľúbenou pochúťkou.
Čo budete potrebovať
- 8 párkov v prírodnom črievku
- 8 prúžkov hrubo nakrájanej slaniny
- 2 l arašidového oleja
- 8 hrniec na hot dogy, opečených
- 1 avokádo, nakrájané na kocky
- 1 malá biela cibuľa, nakrájaná na kocky
- 1 veľká paradajka, nakrájaná na kocky
- 3 až 4 nakladané papričky jalapeno, nakrájané na kocky
- 1 lyžica šťavy z 1 limetky
- soľ
- 1 šálka majonézy
- 1 malé vrecko zemiakových chipsov, drvených
- 1 šálka nasekaných čerstvých listov koriandra
Postup
- Každý párok obaľte slaninou do špirály a konce slaniny zaistite špáradlami.
- V hlbokej fritéze, woku alebo veľkom hrnci zahrejte arašidový olej na 175 °C.
- Pridajte párky a smažte, kým slanina nebude chrumkavá, asi 4 minúty.
- Preneste na tanier vyložený papierovou utierkou.
- Zmiešajte avokádo, cibuľu, paradajky, jalapeno a limetkovú šťavu v strednej miske.
- Podľa chuti dosoľte a jemne premiešajte.
- Párok so slaninou podávajte v bulke s majonézou, avokádovou zmesou, drvenými lupienkami a koriandrom.
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie fritovacích hrncov . Kto vyhral v našom porovnaní?