Mäkká hrčka, párok, mleté hovädzie mäso s čili a rozpustený čedar…to všetko vytvára dokonalú kombináciu, ktorú jednoducho musíte ochutnať!
Čo budete potrebovať
- 500 g chudého mletého hovädzieho mäsa
- 1 stredná cibuľa, nasekaná
- 4 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 lyžica medu
- 2 lyžice chilli, alebo viac, ak máte radi pikantné
- 400 g konzervovaných krájaných paradajok
- 1 lyžička morskej soli
- 1 lyžička korenia
- 8 párkov
- 8 hrniec na hot dogy
- 1 šálka strúhaného syra čedar
- nakrájaná jarná cibuľka na podávanie
Postup
- Pridajte mleté mäso do malého hrnca na stredný plameň.
- Nechajte variť, kým v hrnci neuvidíte trochu tuku, potom pridajte cibuľu a cesnak.
- Pokračujte vo varení, kým mäso nezhnedne a cibuľa nezmäkne, asi 5 minút.
- Do hrnca pridajte med a chilli a dobre premiešajte.
- Nechajte 2-3 minúty variť, aby med skaramelizoval, potom pridajte nakrájané paradajky, soľ a korenie.
- Párky pripravte na grile či na panvici na sporáku.
- Keď sú hotové, vložte do každej hrčky párok a navrch dajte ¼ šálky mäsovo-paradajkovej zmesi, 2 lyžice strúhaného čedaru a trochu jarnej cibuľky.
- Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj naše luxusné recepty na bezmäsité vegetariánske gulášy nielen pre vegetariánov!