Gurmánsky párok v rožku v stredomorskom štýle

Gurmánsky párok v rožku v stredomorskom štýle

Pokiaľ hľadáte trochu zaujímavejšiu verziu amerických hot dogov, je pre vás tento recept to pravé. Je inšpirovaný kuchyňou, Taliansko, Maroka a Stredného východu a je strašne dobrý!

Čo budete potrebovať

  • 2 talianske klobásy
  • 2 hrčky na hot dogy
  • 1 lyžička soli
  • 1 malý baklažán, nakrájaný na kocky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 malá šalotka, nakrájaná nahrubo
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 1 malá červená kapia, nakrájaná nahrubo
  • 1 lyžička paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička kapar
  • 1 lyžica čerstvej bazalky
  • 1 lyžica extra panenského olivového oleja
  • 6 plátkov talianskej salámy
  • 2 lyžice čerstvé rukoly
  • 2 lyžice hrubozrnnej horčice
  • 1 lyžica čerstvej petržlenovej vňate, nasekaná nadrobno

Postup

  • Talianske klobásy uvarte podľa návodu.
  • Rozkrojte hrčky na hot dogy uprostred a zahrievajte ich v rúre na nízku teplotu, kým ich nebudete pripravení plniť.
  • Na na kocky nakrájaný baklažán nasypte soľ a dajte bokom.
  • Vo woku alebo na panvici rozohrejte olivový olej na strednom plameni, kým sa nebude trblietať.
  • Na oleji orestujte šalotku do mäkka, pridajte cesnak a opekajte do rozvoňania.
  • Pridajte červenú kapiu a opekajte do mäkka, potom pridajte aj na kocky nakrájaný baklažán a pokračujte v miešaní a opekaní, kým baklažán nezmäkne a cibuľa nezačne hnednúť.
  • Pridajte paradajkový pretlak, kapary, čerstvú bazalku, premiešajte a potom odstavte.
  • Hot-dogové hrčky vyberte z rúry, cukrárskym štetcom ich potrite extra panenským olivovým olejom, na jednu stranu hrčky položte tri plátky talianskej salámy, na druhú rozložte čerstvú rukolu, lyžičkou pridajte polovicu zmesi šalotky, cesnaku, baklažánu a kapie.
  • Nakoniec pridajte malé kopčeky horčice a posypte petržlenovou vňaťou.
  • Ihneď podávajte!
Párky v hrčkach so zeleninou na tanierikoch.
www.grantourismotravels.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.