Krémovo jemná chuť, kapary, talianske víno a ančovičky robia z tejto pečeňovej paštéty úplnú delikatesu, ktorú si zamilujú aj odporcovia pečene!
Čo budete potrebovať
- 500 g kuracej pečene, zbavených šliach, hrubo nakrájaných a odkvapkaných na papierových utierkach
- 5 lyžíc masla
- 1 stredná cibuľa, nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, lisované
- 2 vetvičky čerstvého tymiánu
- 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
- 1 veľký filet ančovičiek
- 1 lyžica scedených kaparov
- 1/4 šálky vína Vin Santo
- soľ a korenie podľa chuti
- 1/2 šálky smotany na šľahanie
Na servírovanie:
- 1 veľká bageta nakrájaná na 2 cm plátky
- figový džem
- lístky čerstvého tymiánu
Postup
- V panvici na strednom plameni rozohrejte maslo, kým nezačne prskať, potom pridajte pečeň a opekajte, kým neprestanú byť ružová, asi 3 minúty.
- Vyberte pečeň na tanier.
- Pridajte cibuľu, cesnak, tymian a rozmarín na panvicu a restujte za častého miešania, kým cibuľa nezmäkne a nezačne hnednúť, asi 5 minút.
- Na panvicu pridajte ančovičku, kapary, soľ a korenie.
- Vráťte pečeň do panvice a pridajte Vin Santo.
- Varte, kým sa tekutina nezredukuje na polovicu, potom vetvičky byliniek vyhoďte.
- Zmes dajte do kuchynského robota alebo mixéra spolu so smotanou a spracujte do hladka.
- Ochutnajte a podľa potreby dochuťte.
- Plátky bagety opečte z oboch strán na grile a potom ich položte na tanier.
- Paštétu bohato rozotrite na každý plátok bagetky a potom pridajte trochu figového džemu.
- Posypte tácku čerstvými lístkami tymiánu a servírujte!