Krémová toskánska paštéta z kuracej pečene s figovým džemom

Krémová toskánska paštéta z kuracej pečene s figovým džemom

Krémovo jemná chuť, kapary, talianske víno a ančovičky robia z tejto pečeňovej paštéty úplnú delikatesu, ktorú si zamilujú aj odporcovia pečene!

Čo budete potrebovať

  • 500 g kuracej pečene, zbavených šliach, hrubo nakrájaných a odkvapkaných na papierových utierkach
  • 5 lyžíc masla
  • 1 stredná cibuľa, nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, lisované
  • 2 vetvičky čerstvého tymiánu
  • 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 1 veľký filet ančovičiek
  • 1 lyžica scedených kaparov
  • 1/4 šálky vína Vin Santo
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1/2 šálky smotany na šľahanie

Na servírovanie:

  • 1 veľká bageta nakrájaná na 2 cm plátky
  • figový džem
  • lístky čerstvého tymiánu

Postup

  • V panvici na strednom plameni rozohrejte maslo, kým nezačne prskať, potom pridajte pečeň a opekajte, kým neprestanú byť ružová, asi 3 minúty.
  • Vyberte pečeň na tanier.
  • Pridajte cibuľu, cesnak, tymian a rozmarín na panvicu a restujte za častého miešania, kým cibuľa nezmäkne a nezačne hnednúť, asi 5 minút.
  • Na panvicu pridajte ančovičku, kapary, soľ a korenie.
  • Vráťte pečeň do panvice a pridajte Vin Santo.
  • Varte, kým sa tekutina nezredukuje na polovicu, potom vetvičky byliniek vyhoďte.
  • Zmes dajte do kuchynského robota alebo mixéra spolu so smotanou a spracujte do hladka.
  • Ochutnajte a podľa potreby dochuťte.
  • Plátky bagety opečte z oboch strán na grile a potom ich položte na tanier.
  • Paštétu bohato rozotrite na každý plátok bagetky a potom pridajte trochu figového džemu.
  • Posypte tácku čerstvými lístkami tymiánu a servírujte!
Pečeňová paštéta v miske, ktorá je položená na tácke spoločne s natretými plátkami bagety.
www.italianfoodforever.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.