Kuracia paštéta s brandy a smotanou

Kuracia paštéta s brandy a smotanou

Tento recept obsahuje všetky skvelé ingrediencie na báječnú paštétu pre dospelých: kuraciu pečeň, cibuľu, cesnak, maslo, čerstvý tymian, smotanu a brandy. Je skvelá na opečené ciabatte a môžete ju jesť ráno, na poludnie aj večer.

Čo budete potrebovať

  • 500 g kuracej pečene (umytej a osušenej)
  • 90 g masla izbovej teploty
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 1 strúčik cesnaku, rozdrvený
  • 1 lyžička nasekaného čerstvého tymiánu
  • 80 ml brandy
  • 60 ml smotany na varenie
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  • Vo veľkej panvici rozpustite na strednom plameni polovicu masla.
  • Pridajte cibuľu a cesnak a restujte na miernom ohni, kým nezmäknú a nezosklovatí.
  • Pridajte pečeň a tymián a potom miešajte na miernom ohni, kým nezmení farbu.
  • Prilejte brandy a na miernom ohni varte 2 minúty.
  • Odstráňte zo sporáka.
  • Vložte pečeň a tekutinu do kuchynského robota a spracujte do hladka.
  • Pridajte druhú polovicu masla (izbovej teploty) a smotanu, dochuťte soľou a korením a premixujte.
  • Lyžiacu paštétu nalejte do sklenenej nádoby alebo porcelánovej misky a uhlaďte povrch.
  • Prikryte a dajte do chladničky stuhnúť.
  • Podávajte s opečeným chlebom.
Pečeňová paštéta v pohári, ktorá je položená na tanieri spolu s opečenými toastami.
www.michaelolivier.co.za

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.