Tento recept obsahuje všetky skvelé ingrediencie na báječnú paštétu pre dospelých: kuraciu pečeň, cibuľu, cesnak, maslo, čerstvý tymian, smotanu a brandy. Je skvelá na opečené ciabatte a môžete ju jesť ráno, na poludnie aj večer.
Čo budete potrebovať
- 500 g kuracej pečene (umytej a osušenej)
- 90 g masla izbovej teploty
- 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 1 strúčik cesnaku, rozdrvený
- 1 lyžička nasekaného čerstvého tymiánu
- 80 ml brandy
- 60 ml smotany na varenie
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Vo veľkej panvici rozpustite na strednom plameni polovicu masla.
- Pridajte cibuľu a cesnak a restujte na miernom ohni, kým nezmäknú a nezosklovatí.
- Pridajte pečeň a tymián a potom miešajte na miernom ohni, kým nezmení farbu.
- Prilejte brandy a na miernom ohni varte 2 minúty.
- Odstráňte zo sporáka.
- Vložte pečeň a tekutinu do kuchynského robota a spracujte do hladka.
- Pridajte druhú polovicu masla (izbovej teploty) a smotanu, dochuťte soľou a korením a premixujte.
- Lyžiacu paštétu nalejte do sklenenej nádoby alebo porcelánovej misky a uhlaďte povrch.
- Prikryte a dajte do chladničky stuhnúť.
- Podávajte s opečeným chlebom.