Pečeňová paštéta s gaštanmi

Pečeňová paštéta s gaštanmi

A čo taká paštéta s gaštanmi? Takú ste určite ešte nejedli! Dodáva to paštéte zase úplne nový rozmer. S naším návodom ju navyše zvládnete hravo pripraviť. Tak poďme na to!

Čo budete potrebovať

  • 250 g kuracej pečene
  • 150 g gaštanov (vákuovo balených, predvarených)
  • 1 šalotka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 lyžice masla
  • ½ lyžičky sušeného tymiánu
  • ¼ lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry
  • 50 ml suchého bieleho vína
  • 1 lyžica koňaku
  • soľ
  • čerstvo mleté korenie
  • celozrnná bageta (na podávanie)
  • oregano (na ozdobu)

Postup

  • Kuraciu pečeň opláchnite a osušte, tuk okrájajte a pečeň nakrájajte na kocky.
  • Gaštany nasekajte nadrobno.
  • Šalotku a cesnak olúpte a nakrájajte nadrobno.
  • Na panvici rozpustite maslo a orestujte šalotku s cesnakom do mäkka.
  • Pridajte pečeň a za stáleho miešania opekajte 2-3 minúty.
  • Pridajte gaštany, tymian, nastrúhanú citrónovú kôru a biele víno.
  • Varte asi 10 minút, vmiešajte koňak a dochuťte soľou a korením.
  • Rozmixujte v mixéri a dajte cez noc do chladničky.
  • Paštétu natrite na plátky bagety a podávajte ozdobené vetvičkami oregana.
Chlieb natretý paštétou s gaštanmi na tanieriku s nožom.
www.eatsmarter.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.