Pripravte si toto dokonalé trhané hovädzie mäso s červeným vínom a čiernym korením! Je to lahôdka a stačí vám na to iba zapekacia miska a rúra.
Čo budete potrebovať
- 500 – 700 hovädzie gleje s kosťou
- 1 – 2 lyžičky drveného čierneho korenia
- štedrá štipka morskej soli
- 4 – 5 olúpaných strúčikov cesnaku
- 4 – 5 vetvička rozmarínu
- 1/2 fľaše suchého červeného vína
Postup
- Predhrejte rúru na 110 stupňov Celzia.
- Dajte hovädziu glejku do zapekacej misky, ktorá je tak akurát veľká, aby sa do nej mäso zmestilo.
- Posypte cesnakom a rozmarínom, osoľte, okoreňte a zalejte červeným vínom.
- Zapekaciu misu prikryte a vložte do rúry na 7-10 hodín.
- Keď mäso vytiahnete z rúry, pri najmenšom dotyku vidličky sa rozpadne.
- Podávajte so zelenou zeleninou a tekvicou.
- Dobrú chuť!