Hei Jiao Niu Liu je rýchly a jednoduchý restovaný pokrm z hovädzieho mäsa, cibule a papriky ochutený ustrícovou omáčkou a množstvom čierneho korenia. Ide o čínsku klasiku luxusnej chuti!
Čo budete potrebovať
- 2 lyžičky celého čierneho korenia
- 350 g hovädzej sviečkovej, nakrájanej na 2 cm kocky
- 2 lyžice ustricovej omáčky
- 1 lyžica ryžového vína
- 1 lyžička sójovej omáčky
- 1 lyžička praženého sezamového oleja
- 1 lyžička zemiakového škrobu
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 1 malá cibuľa, nakrájaná na centimetrové kúsky
- 50 g červenej papriky
- 50 g zelenej papriky
- 2 veľké strúčiky cesnaku, nasekané
Postup
- Guľôčky čierneho korenia dajte do mažiara a nahrubo ich rozdrvte.
- Pokiaľ nemáte mažiar, vložte guličky korenia do mraziaceho vrecka a pomocou valčeka ich rozdrvte.
- V miske prešľahajte ustricovú omáčku, ryžové víno, sójovú omáčku, sezamový olej a väčšinu čierneho korenia (trochu si odložte na ozdobu).
- Pridajte zemiakový škrob a miešajte, kým v zmesi nezostanú žiadne hrudky.
- Vmiešajte hovädzie mäso, aby sa rovnomerne obalilo a nechajte ho marinovať, zatiaľ čo budete pripravovať zeleninu.
- Rozohrejte panvicu na stredne vysokom plameni, kým nebude horúca.
- Pridajte rastlinný olej a potom pomocou klieští pridajte hovädzie mäso v jednej vrstve.
- Snažte sa nechať v miske čo najviac marinády.
- Mäso restujte na jednej strane dozlatista a potom otočte každý kus a opekajte druhú stranu, kým nezhnedne.
- Do panvice pridajte cibuľu, papriku a cesnak a zvýšte teplotu.
- Za stáleho miešania restujte.
- Keď cibuľa zosklovatí, pridajte zvyšnú marinádu a všetko premiešajte, kým nebude mäso lesklé a rovnomerne potiahnuté omáčkou.
- Podávajte s ryžou a ozdobte zvyšným čiernym korením (podľa chuti).