Vietnamské trhané mäso je neuveriteľne chutné a skvele poslúži ako luxusné predjedlo plné jedinečných chutí. Môžete ho podávať s ryžou ako plnohodnotný hlavný chod.
Čo budete potrebovať
- 3 lyžice avokádového oleja
- 1 stredne veľká žltá cibuľa, nakrájaná na kocky
- cca 2 kg falošné hovädzie sviečkové, nakrájané na veľké kúsky
- 2 lyžičky morskej soli
- 1 lyžička čierneho korenia
- 2 lyžičky sušeného cesnaku
- 1 a ½ šálky kuracieho alebo hovädzieho vývaru
- 3 lyžice pasty z citrónovej trávy
- 3 lyžice javorového sirupu alebo trstinového cukru
- 5 strúčikov cesnaku, lisovaného
- ¼ šálky limetkovej šťavy
- ¼ šálky tekutých aminokyselín
Postup
- Mäso nakrájajte na veľké kúsky.
- Kúsky zo všetkých strán posypte morskou soľou, čiernym korením a sušeným cesnakom.
- Do tlakového hrnca pridajte avokádový olej a nakrájanú cibuľu.
- Za občasného miešania restujte, kým cibuľa nezačne hnednúť, asi 5 až 8 minút.
- Cibuľu dajte na jednu stranu tlakového hrnca a pridajte kúsky mäsa.
- Opekajte 3 až 4 minúty do zlatohneda.
- V miske zmiešajte vývar, javorový sirup, pastu z citrónovej trávy, cesnak, limetkovú šťavu a aminokyseliny.
- Túto omáčku nalejte do tlakového hrnca.
- Zaistite pokrievkou a stlačte Manual/Pressure Cook a nastavte čas na 1 hodinu a 20 minút.
- Nechajte parný ventil uzavretý a uistite sa, že máte východiskové nastavenie High (vysoký tlak).
- Potom, čo tlakový hrniec dobehne, nechajte ho prirodzene úplne uvoľniť a prejdite do režimu Keep Warm (udržujte teplé) aspoň na 1 hodinu.
- Hovädzie mäso preložte na doštičku a pomocou dvoch vidličiek ho nakrájajte.
- Vložte mäso späť do tlakového hrnca, aby nasalo šťavu aspoň na 10 minút.
- Dobrú chuť!
Máme pre vás aj ďalších 6 vynikajúcich receptov s trhaným mäsom . Ochutnajte trhané kuracie či bravčové!