Pomalý hrniec vám urobí to najšťavnatejšie, rozpadajúce sa a krehké mäso! Tento všestranný recept môžete použiť na prípravu desiatok rôznych jedál, vrátane sendvičov, tacos, cestovín a ďalších!
Čo budete potrebovať
- cca 2 kg falošné hovädzie sviečkové
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice červeného vínneho octu
- 3/4 lyžice soli
- mleté korenie
- 3 lyžičky sušenej petržlenovej vňate
- 2 lyžičky sušenej bazalky
- 2 lyžičky sušeného cesnaku
- 1 veľká (alebo dve malé) cibule nakrájané na plátky
- 5 strúčikov cesnaku, nakrájaných na plátky
Postup
- Do mäsa nožom alebo vidličkou prepichnite zo všetkých strán niekoľko otvorov.
- Prešľahajte olivový olej a červený vínny ocot a potrite zmesou celé mäso.
- Zo všetkých strán rovnomerne posypte soľou, čiernym korením, bazalkou, petržlenovou vňaťou a cesnakom.
- Polovicu cibule dajte na dno pomalého hrnca a na cibuľu dajte mäso.
- Posypte strúčiky cesnaku a položte zvyšnou cibuľou.
- Prikryte a varte na LOW 8-10 hodín, alebo kým sa hovädzie mäso ľahko netrhá vidličkou.
- Pokiaľ ho skontrolujete po 8 hodinách a vlákna stále nepôjdu jednoducho oddeliť, pokračujte vo varení ďalšie 1–2 hodiny.
- Vyberte mäso z hrnca a preložte na doštičku.
- Roztiahnite ho pomocou dvoch veľkých vidličiek.
- Trhané mäso môžete ihneď podávať spolu so šťavou s cestovinami alebo zemiakovou kašou.
- Skvele sa tiež hodí do sendvičov, tacos či burrita.