Trhané hovädzie z pomalého hrnca

Trhané hovädzie z pomalého hrnca

Pomalý hrniec vám urobí to najšťavnatejšie, rozpadajúce sa a krehké mäso! Tento všestranný recept môžete použiť na prípravu desiatok rôznych jedál, vrátane sendvičov, tacos, cestovín a ďalších!

Čo budete potrebovať

  • cca 2 kg falošné hovädzie sviečkové
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice červeného vínneho octu
  • 3/4 lyžice soli
  • mleté korenie
  • 3 lyžičky sušenej petržlenovej vňate
  • 2 lyžičky sušenej bazalky
  • 2 lyžičky sušeného cesnaku
  • 1 veľká (alebo dve malé) cibule nakrájané na plátky
  • 5 strúčikov cesnaku, nakrájaných na plátky

Postup

  • Do mäsa nožom alebo vidličkou prepichnite zo všetkých strán niekoľko otvorov.
  • Prešľahajte olivový olej a červený vínny ocot a potrite zmesou celé mäso.
  • Zo všetkých strán rovnomerne posypte soľou, čiernym korením, bazalkou, petržlenovou vňaťou a cesnakom.
  • Polovicu cibule dajte na dno pomalého hrnca a na cibuľu dajte mäso.
  • Posypte strúčiky cesnaku a položte zvyšnou cibuľou.
  • Prikryte a varte na LOW 8-10 hodín, alebo kým sa hovädzie mäso ľahko netrhá vidličkou.
  • Pokiaľ ho skontrolujete po 8 hodinách a vlákna stále nepôjdu jednoducho oddeliť, pokračujte vo varení ďalšie 1–2 hodiny.
  • Vyberte mäso z hrnca a preložte na doštičku.
  • Roztiahnite ho pomocou dvoch veľkých vidličiek.
  • Trhané mäso môžete ihneď podávať spolu so šťavou s cestovinami alebo zemiakovou kašou.
  • Skvele sa tiež hodí do sendvičov, tacos či burrita.
Natrhané mäso s cestovinami na tanieri.
www.neighborfoodblog.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.