Rýchly a jednoduchý recept na trhané hovädzie mäso z jednoduchých ingrediencií. Mäso je dokonale šťavnaté, jemné a skvele sa hodí do tacos, burgerov a rôznych sendvičov.
Čo budete potrebovať
- 2 lyžice oleja
- 1,5 kg falošné hovädzie sviečkové, zbavené prebytočného tuku
- soľ, podľa chuti
- korenie, podľa chuti
- 2 lyžice cesnaku, jemne nasekaného
- 1 šálka cibule, jemne nakrájané
- 800 ml BBQ omáčky
Postup
- Zahrejte olej v nepriľnavom hrnci vhodnom do rúry na stredne vysokú teplotu.
- Pridajte mäso a opečte zo všetkých strán.
- Pridajte cesnak a cibuľu a opekajte, kým sa nerozvonia (asi 2 minúty).
- Prilejte barbecue omáčku, osoľte, okoreňte a všetko premiešajte.
- Zakryte a pečte v rúre pri 160 stupňoch Celzia po dobu 3 hodín a nezabudnite v polovici všetko premiešať.
- Hrniec vyberte z rúry a dajte ho ešte variť na sporák, aby sa tekutina zredukovala na požadovanú konzistenciu.
- Natrhajte mäso 2 vidličkami.
- Použite trhané mäso do sendvičov alebo burgerov a užite si to!