Kubánske trhané hovädzie mäso si zamilujete! Mäso opečieme a potom ho celé hodiny dusíme s cibuľou, cesnakom a korením, kým sa nerozpadne. Podávajte s čiernymi fazuľami a ryžou!
Čo budete potrebovať
- 6 celých strúčikov cesnaku
- 1 kg flank steaku
- 1 lyžica oleja
- 450 ml konzervovaná paradajková omáčka
- 1 zelená paprika, nakrájaná na tenké plátky
- 1 stredná cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
- 110 g konzervovaných nakrájaných zelených čili papričiek
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 2 lyžičky sušeného oregana
- 2 lyžičky suši
- 1 lyžica rímskej rasce
- 1 lyžica bieleho octu
- 1/2 lyžičky vločiek červeného chilli
- 1/4 šálky nasekaného koriandra + ďalšie na podávanie
Postup
- Malým nožom urobte do mäsa 3 malé značky „x“.
- Vezmite 3 strúčiky cesnaku a vložte ich do značiek tak, aby boli úplne zasunuté.
- Obe strany mäsa ochuťte štipkou soli a korenia.
- Vo veľkej hlbokej panvici rozohrejte olej.
- Pridajte hovädzie mäso a opekajte z každej strany 5 minút, otočte, až keď je povrch zhnednutý.
- Zvyšné 3 strúčiky cesnaku nakrájajte na tenké plátky a pridajte ich do pomalého hrnca spolu so všetkými zvyšnými ingredienciami.
- Prikryte a nechajte variť LOW 7-8 hodín.
- Keď sa hovädzie mäso krásne rozpadá, je hotové.
- Mäso natrhajte pomocou vidličiek a premiešajte.
- Ochutnajte a podľa potreby dochuťte soľou a korením.
- Podávajte s ryžou a čiernymi fazuľami na kubánsky spôsob posypané koriandrom s niekoľkými mesiačikmi limetky.
- Mäso môžete použiť aj do burrita, quesadilly alebo tacos!