Guláš s hovädzím mäsom a šampiňónmi

Guláš s hovädzím mäsom a šampiňónmi

Tento hovädzí guláš je obohatený o šampiňóny, čo jeho chuti dodáva úžasnú zemitosť. Navyše je neuveriteľne jednoduchý na prípravu!

Čo budete potrebovať

  • 700 g predného hovädzieho mäsa, nakrájaného na kocky
  • 3 šálky hovädzieho vývaru
  • 1 stredná cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 1 nasekaný strúčik cesnaku
  • 1 lyžica jemnej alebo pálivej papriky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice masla
  • 170 ml paradajkového pyré
  • 1 lyžička cukru
  • 300 g šampiňónov, nakrájaných na kocky
  • hrsť čerstvej petržlenovej vňate na ozdobu

Postup

  • V hlbokom hrnci zmiešajte hovädzie mäso a vývar.
  • Varte na miernom až strednom stupni 15–20 minút.
  • Do hrnca pridajte cibuľu, cesnak, papriku, soľ a korenie.
  • Dobre premiešajte a pokračujte vo varení 20 minút.
  • Občas pridajte trochu horúcej vody. (Okrem vývaru budete počas celého procesu varenia pridávať 1 až 2 ďalšie šálky tekutiny, celkom teda 4-5 šálok tekutiny, aby ste doplnili odparenú tekutinu a dosiahli požadovanú hustotu guláša.)
  • Do hrnca pridajte maslo, paradajkové pyré a cukor a dobre premiešajte.
  • Znížte teplotu a za častého miešania varte ďalších 20 minút.
  • Nakoniec pridajte šampiňóny.
  • Dobre premiešajte a varte ďalších 10-15 minút, alebo kým huby nezmäknú.
  • Ozdobte petržlenovou vňaťou a podávajte s ryžou, kuskusom alebo cestovinami.
Guláš so šampiňónmi v hrnci s vedľa položenou lyžicou.
www.balkanlunchbox.com

Vyskúšajte aj naše lahodné recepty na segedínsky guláš ! Máme pre vás varianty s bravčovým aj hovädzím mäsom alebo bôčikom.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.