Hovädzí guláš s kelom

Hovädzí guláš s kelom

Veľmi chutí variácia gulášu z hovädzieho mäsa so kelom a zemiakmi. Podávajte ho s dusenými zelenými fazuľkami, kyslou smotanou a klinmi citróna a budete nadšení!

Čo budete potrebovať

  • 800 g falošné hovädzie sviečkové, nakrájané na 4 cm kúsky
  • 1 a ½ lyžičky sladkej papriky
  • ½ lyžičky chilli vločiek
  • 2 lyžičky rasce
  • ¼ hrnčeka hladkej múky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 cibule, nakrájané na tenké plátky
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 8 zemiakov, nakrájaných na štvrtky
  • 1/2 zväzku kelu (stonky odstránené, listy nakrájané)
  • zelené fazuľky varené v pare, kyslá smotana, najemno nakrájaná pažítka a kolieska citróna na podávanie

Postup

  • Vložte hovädzie mäso, papriku, chilli, rascu a múku do veľkého vrecka.
  • Dobre premiešajte.
  • Polovicu oleja rozohrejte vo veľkom hrnci na stredne vysokom plameni, z mäsa straste prebytočnú múku a opekajte ho na oleji po dávkach 4–5 minút alebo do zhnednutia.
  • Dajte bokom na tanier.
  • Zohrejte zostávajúci olej v rovnakom hrnci na strednom plameni.
  • Pridajte cibuľu a restujte 4-5 minút alebo do zmäknutia.
  • Vráťte hovädzie mäso do hrnca, pridajte vývar a priveďte do varu.
  • Znížte teplotu na mierny var a varte prikryté 1 hodinu 15 minút.
  • Pridajte zemiaky, prikryte a varte ďalších 30 minút, alebo pokiaľ hovädzie mäso a zemiaky nezmäknú, v prípade potreby pridajte vývar alebo vodu.
  • Vypnite sporák, pridajte kel, premiešajte, nasaďte pokrievku a nechajte 5 minút stáť.
  • Guláš podávajte s fazuľkami, kyslou smotanou, pažítkou a kolieskami citróna.
Guláš z hovädzieho mäsa s kelom a zemiakmi v hrnci s vedľa položenou porciou guláša a vareškou.
www.australianbeef.com.au

Skúste preraz odklon od tradičného guláša a vyskúšajte naše skvelé recepty na hydinový guláš 5x inak!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.