Veľmi chutí variácia gulášu z hovädzieho mäsa so kelom a zemiakmi. Podávajte ho s dusenými zelenými fazuľkami, kyslou smotanou a klinmi citróna a budete nadšení!
Čo budete potrebovať
- 800 g falošné hovädzie sviečkové, nakrájané na 4 cm kúsky
- 1 a ½ lyžičky sladkej papriky
- ½ lyžičky chilli vločiek
- 2 lyžičky rasce
- ¼ hrnčeka hladkej múky
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 cibule, nakrájané na tenké plátky
- 500 ml hovädzieho vývaru
- 8 zemiakov, nakrájaných na štvrtky
- 1/2 zväzku kelu (stonky odstránené, listy nakrájané)
- zelené fazuľky varené v pare, kyslá smotana, najemno nakrájaná pažítka a kolieska citróna na podávanie
Postup
- Vložte hovädzie mäso, papriku, chilli, rascu a múku do veľkého vrecka.
- Dobre premiešajte.
- Polovicu oleja rozohrejte vo veľkom hrnci na stredne vysokom plameni, z mäsa straste prebytočnú múku a opekajte ho na oleji po dávkach 4–5 minút alebo do zhnednutia.
- Dajte bokom na tanier.
- Zohrejte zostávajúci olej v rovnakom hrnci na strednom plameni.
- Pridajte cibuľu a restujte 4-5 minút alebo do zmäknutia.
- Vráťte hovädzie mäso do hrnca, pridajte vývar a priveďte do varu.
- Znížte teplotu na mierny var a varte prikryté 1 hodinu 15 minút.
- Pridajte zemiaky, prikryte a varte ďalších 30 minút, alebo pokiaľ hovädzie mäso a zemiaky nezmäknú, v prípade potreby pridajte vývar alebo vodu.
- Vypnite sporák, pridajte kel, premiešajte, nasaďte pokrievku a nechajte 5 minút stáť.
- Guláš podávajte s fazuľkami, kyslou smotanou, pažítkou a kolieskami citróna.
Skúste preraz odklon od tradičného guláša a vyskúšajte naše skvelé recepty na hydinový guláš 5x inak!